Străzile dintr-o comună timişeană au primit nume de arbori și flori

Livezile

O prevedere legislativă adoptată anul trecut în Parlament obliga consiliile locale din întreaga țară să denumească toate străzile din unitățile lor administrativ-teritoriale, acțiune completată cu numerotarea tuturor imobilelor.

S-a ajuns la acest demers deoarece, în practică, s-au întâlnit nu o dată situaţii în care ambulanţele, maşinile de pompieri sau de poliţie au ajuns cu întârziere la adresele unde fuseseră solicitate, pentru că străzile nu aveau denumiri, iar casele nu erau numerotate. În plus, odată demarate acțiunile de cadastrare extra- și intravilane, se impunea și o rigoare la nivelul nomenclatoarelor stradale.

Și astfel, funcționarii din primării desemnați să se ocupe de acest proiect au fost chemați la oficiile de cadastru județene pentru instructaj, cum la fel au primit informații despre pașii care trebuie urmați și de la prefecturi. Acțiunea a fost demarată, în toamna anului trecut, și la Livezile.

Stefan Varga„În Livezile aveam o singură stradă principală, la fel și în satul aparținător Dolaț. Acum, Livezile are 18 străzi, iar Dolaț – 12. Cele din Livezile au primit nume de arbori, iar cele din Dolaț – de flori”, declară Ștefan Varga, primarul comunei.

Datele au fost, deja, introduse în programul oficiului de cadastru, iar acum se așteaptă avizul de la prefectură. După ce denumirile din nomenclatorul stradal al comunei Livezile vor fi definitiv aprobate – într-o nouă ședință de consiliu local -, vor fi comandate plăcuțe cu numele străzilor și tăblițe cu numerele de casă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns