Străzi asfaltate, dispensar reabilitat și noi clădiri pentru grădinițe, într-o comună din Timiș

pischia 2

În comuna Pișchia se află în derulare mai multe obiective de investiții. Conform viceprimarului Gheorghe Jurj, continuă lucrările de asfaltare a șapte kilometri de străzi, respectiv în satele aparținătoare Murani și Bencecu de Jos (complet) și Bencecu de Sus (două străzi).

Investiția este realizată în proporție de 30 la sută, având termenul de finalizare anul viitor. Fianțarea în valoare de un milion de euro provine din fonduri europene. A fost semnat contractul de execuție pentru reabilitarea dispebsarului comunal. Obiectivul are o finanțare guvernamentală prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în valoare de peste 680.000 de lei. Lucrările vor demara în acest an.

În urma investiției, în clădire vor funcționa două cabinete de medicină de familie. De asemenea, în locul fostului cabinet stomatologic va funcția tot un cabinet medical, destinația acestuia urmând a se stabili ulterior.

CITEȘTE ȘI: În judeţul Timiş începe vaccinarea antigripală. Pentru cine este gratuită

Totodată, dispesarul va fi dotat cu mobilier și aparatură. Un alt obiectiv îl constituie execuția de noi clădiri pentru grădinițele din Pișchia și Bencecu de Sus. Ambele vor avea câte două săli de clasă, sală de sport, sală pentru educatoare și grupuri sanitare.

Finanțarea în sumă de 500.000 de euro provine din fonduri europene obținute prin intermediul Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR). Investiția se va finaliza până la începutul anului școlar următor și va mai cuprinde și dotarea cu mobilier și material didactic. O a patra investiție importantă este și cea de reabilitare a căminelor culturale din patru sate ale comunei.

Pe lângă reabilitarea interioară și exterioară a clădirilor se va face dotarea acestora cu instalații sanitare, de încălzire-climatizare etc. Finanțarea este asigurată tot din fonduri europene, în valoare de 500.000 de euro, dar lucrările nu au putut demara din cauză că la cele două runde de licitații nu s-a prezentat nici un ofertant. Urmează să fie organizată o nouă rundă de licitație.

Tot în fază de licitație este și execuția a două capele funerare, una amplasată în spatele bisericii ortodoxe din Pișchia și alta în cimitirul din Bencecu de Sus. Finanțarea investiției provine, de asemenea, din fonduri europene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *