Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea fi regândită complet în următoarele luni: Vaccinarea s-ar putea face în cabinetele medicilor de familie, nu în centre, și s-ar putea adresa în special grupelor de risc

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea fi regândită complet în următoarele luni: Vaccinarea s-ar putea face în cabinetele medicilor de familie, nu în centre, și s-ar putea adresa în special grupelor de risc

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea fi regândită complet în următoarele luni. Vaccinarea s-ar putea face în cabinetele medicilor de familie și s-ar putea adresa în special grupelor de risc, în condițiile în care, în acest moment, aproximativ o treime dintre centrele de vaccinare împotriva COVID-19 care sunt active au mai puțin de 10 doze administrate zilnic în ultimele două săptămâni. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei, medicul Valeriu Gheorghiță.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz: Bucureștiul plătește, pentru gaz, 151 lei/MWh. Timișoara plătește în unele zile 550 lei, în alte 800 de lei

Practic, vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea fi inclusă în Programul naţional de vaccinare, ar urma să se adreseze în special grupelor la risc, iar vaccinurile ar urma să fie administrate în cabinetele medicilor de familie, spune Valeriu Gheorghiță.

Strategia de vaccinare: centre cu o activitate redusă

Modificarea este luată în calcul după ce, în ultimele două săptămâni, o treime dintre centrele de vaccinare active au vaccinat mai puțin de 10 persoane pe zi: „Vorbim despre centre de vaccinare care au o activitate foarte redusă.

Ce e drept, cea mai mare parte a acestor centre la care fac referire au un program redus sau funcţionează doar câteva zile pe săptămână, nu au un program de 12 ore.

Este important ca în perioada următoare să regândim strategia de vaccinare, în ideea în care vaccinarea COVID-19 să fie inclusă în Programul naţional de vaccinare ca vaccin opţional, în mod deosebit pentru grupele la risc, după modelul vaccinării antigripale, iar demersul propriu-zis şi procesul de vaccinare să fie operaţionalizat, probabil, în lunile următoare, în integralitatea lui, în reţeaua cabinetelor de medicină de familie, aşa cum se întâmplă cu celelalte programe de vaccinare”, afirmă Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei spune că centrele de vaccinare care au o adresabilitate foarte redusă urmează să fie închise: „Am demarat un proces de evaluare a eficienţei acestor centre de vaccinare. În perioada următoare ne dorim să reorganizăm funcţionarea acestor centre în sensul în care cele care nu mai au o adresabilitate suficientă şi unde nivelul de cheltuieli depăşeşte cu mult ceea ce pot să ofere ca servicii de vaccinare probabil vor fi închise temporar sau definitiv, în funcţie de activitatea pe care o vom evalua judeţ de judeţ, sau o parte dintre ele vor fi organizate în centre de testare pentru pacienţi.”

hotnews


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea fi regândită complet în următoarele luni: Vaccinarea s-ar putea face în cabinetele medicilor de familie, nu în centre, și s-ar putea adresa în special grupelor de risc

  1. Nea col. Gheorghiță, dar care sunt grupele de risc? Care sunt criteriile după care o persoană intră într-o asemenea categorie? Vorbești ca un androgin fără urmă de empatie, la masa de disecții de la morgă. Nu vom uita niciodată că în 2020 ați vrut să trimiteți la țuhaus pe toți cei de 65 de ani și peste. Ne-ați și închis la domiciliu două luni. În martie 2021, cântărețul la țuțlă Fritz și tefeliștii lui ne-au mai închis o dată, ba au și adus jandarmii din Craiova să ocupe Piața Victoriei Plussereiste, pe post de sperietori. Cioclii erau în linia I. Voi, medicii, nu mai aveți nicio legătură cu umanitatea. Așteptăm primele centre de injectat sub piele microcipurile made in China. După care veți constata că v-a expirat și vouă termenul de valabilitate. Nanoroboții vă vor lua locul. Gâzii nu iau șpagă.

Lasă un răspuns