Strategia de termoficare, gândită asemenea mandatului lui Robu: pe termen lung!

robu 13

„Am gândit problema termoficării pe termen lung, nu după mandatul meu, deşi şi acesta va fi foarte lung, ca să glumesc, în stilul meu caracteristic”, a explicat Nicolae Robu motivele pentru care insistă să menţină în viaţă SC Colterm SA, deşi în alte localităţi s- a optat pentru soluţii mai simple.

Robu a precizat că nu în mod întâmplător alege sistemul centralizat de termoficare, ci pentru că acesta este singurul care poate valorifica sursele energetice regenerabile.

„La un moment dat, gazul va deveni foarte scump, pentru că se va împuţina.

Va trebui să folosim deşeurile, care sunt în cantităţi foarte mari”, a explicat primarul Timişoarei.

Edilul a ţinut să liniştească, oarecum, populaţia, alertată în ultima vreme de riscul de a rămâne fără căldură şi apă caldă, ca urmare a sistării furnizării gazului de către E.ON Gaz către Colterm.

Primăria va plăti ritmic datoriile acumulate, conform asigurărilor primarului: astăzi, s-a achitat suma de 1,4 milioane de lei, săptămâna viitoare, se vor mai plăti 1,5 milioane de lei şi tot aşa, până lucrurile vor reintra în normalitate.

Problemele au apărut ca urmare a faptului că E.ON Gaz dorea garanţii ferme că municipalitatea îşi va respecta obligaţiile financiare, una dintre acestea fiind clădirea Colterm din Piatra Craiului, pe care Eon să o preia, în cazul în care nu îşi primeşte banii.

Pentru ca lucrurile să fie cât mai clare, cei de la Eon doreau o hotărâre a AGA de la Colterm în acest sens. Nicolae Robu spune că, deocamdată, a oferit drept garanţie cuvântul său de onoare, urmând ca săptămâna viitoare, când se va convoca AGA, dorinţa E.ON să se poată materializa.

Primarul Timişoarei nu crede că cei 60.000 de abonaţi la sistemul centralizat, printre care se numără şi Domnia sa, şi-ar dori să se debranşeze.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Strategia de termoficare, gândită asemenea mandatului lui Robu: pe termen lung!

  1. Cel putin in perioada 1mai-1nov,in Timisoara si judet Timis, pentru apa calda s-ar putea utiliza deseuri vegetale,alte deseuri combustibile,cat si utilizarea pe scara extinsa a energiei solare,individual si in sistem centralizat.

  2. Bade, startegia pe termen lung nu face fata frigului care vine pe termen scurt. Unde e strategia pusa la punct in 2012 cand ai inceput mandatul de primar? Sute de milioane pe apa sambetei la platit datoriile Colterm, certificate verzi, sparturi neastupate in tot orasul, vestita demolare a „baricadei” din Girocului care a tinut mai mult decat constructia Turnului Eifel. Asta se cheama „strategie”? Sau ne suim pe unul din cosurile de fum ale Colterm-ului, strigam „victorie” intr-o noapte si consideram ca s-a rezolvat? O firma care e in subordinea primariei, care nu-si face treaba si al carei director e tinut in functie pentru „realizari” an dupa an pute a coruptie de la mare distanta. poate asta mirosea urat in Cartierul soarelui zilele trecute.

  3. Sa nu spuneti, ca exista posibilitatea , cf. strategiei dl RN, de a importa deseuri ca sa ne incalzim. AQ
    mai incercat o astfel de varianta cel mai bun sahist dintre profesori (dl prof Drimer) si nu a fost acceptat pe motiv de poluare. Mai nou un dl. academician „alternativ” are viziuni care intra in categoria de deseuri. Sper ca inca nu se ard deseuri la Colterm impotriva documentelor de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *