Strat proaspăt de zăpadă la Straja și încă ninge. Patru pârtii sunt deschise

Un turist, dezamăgit total de stațiunea montană Straja

Un strat proaspăt de zăpadă de circa 30 de centimetri s-a aşternut pe domeniul schiabil din staţiunea Straja, pentru acest sfârşit de săptămână fiind pregătite pârtiile Mutu, Platoul Soarelui, Constantinescu şi Canal, potrivit estimărilor făcute vineri de salvamontiştii din zonă.

„În Straja a nins în ultimele zile, iar de la altitudini mai mari de 1.350 m s-a aşternut un strat proaspăt de zăpadă de circa 30 cm. Pârtiile au fost pregătite pentru zilele libere care urmează. Se va putea schia pe pârtiile Mutu, Constantinescu, Canal şi Platoul Soarelui, practic pe 80% din domeniul schiabil. Calitatea pârtiilor poate fi notată cu 9, pe o scară de la 1 la 10”, a declarat, pentru Agerpres, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Salvamontiştii atrag atenţia asupra riscului de avalanşă, de la altitudini mai mari de 1.600 m, deoarece, din cauza vântului puternic s-au format cornişe de zăpadă. De asemenea, vizibilitatea este redusă, estimându-se că se va menţine aşa şi în următoarele zile.

„Recomandăm mare grijă la deplasările pe văile abrupte, mai ales în zona de creastă, cu pantă mai mare de 35 de grade. Mare atenţie la cornişe pentru că nu există o coeziune în stratul de zăpadă, ceea ce poate duce la declanşarea unor avalanşe”, a precizat şeful Salvamont Lupeni.

CITEȘTE ȘI: Cosmin Tabără: Trebuie să rezolvăm urgent problemele de la Colterm. Acesta este rolul nostru, nu să lăsăm oamenii în frig, cum s-a întâmplat până acum

Salvamontiştii estimează că, la acest sfârşit de săptămână, în staţiunea Straja vor ajunge circa 3.000 de turişti.

Captură foto: skistraja.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *