„Strâns cu ușa”, ex-directorul Ape Arad Parpală a recunoscut totul în fața procurorilor DNA Timișoara și a fost dat pe mâna judecătorilor. Se cere pedeapsă cu suspendare

Legea care împiedică ONG-urile să mai blocheze în orice condiții proiecte imobiliare uriașe intră în vigoare mâine

„Strâns cu ușa”, ex-directorul Ape Arad Parpală a recunoscut totul în fața procurorilor DNA Timișoara și a fost dat pe mâna judecătorilor. Se cere pedeapsă cu suspendare.

Procurorii DNA Timișoara au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției a fostului director al Ape Arad, Mihai Caius Parpală, cercetat sub control judiciar, pentru luare de mită, în formă continuată.

CITEȘTE ȘI: Cum va fi vremea de Florii? Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că în zilele de 24 august 2022 și 3 octombrie 2022, inculpatul Parpală Caius Mihai ar fi primit suma totală de 8.000 lei, prin intermediar și în mod direct, de la administratorul unei societăți comerciale care activează în sectorul exploatării agregatelor minerale, pentru ca, în calitatea sa, de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș, să sprijine activitatea societății respective, în sensul de:

– a nu dispune controale apte să constate, să stopeze și să sancționeze activitățile presupus ilegale, efectuate de aceasta; – a împiedica rezilierea contractelor de exploatare pe care societatea respectivă le avea în derulare.

La spovedanie

În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 (trei) ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 (patru) ani și interzicerea unor drepturi.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Arad.

Anterior, prin rechizitoriul din data de 21 ianuarie 2023, omul de afaceri care ar fi remis suma de 8.000 lei, cu titlu de mită, inculpatului Parpală Caius Mihai, a fost trimis în judecată sub control judiciar, în sarcina acestuia fiind reținută infracțiunea de dare de mită, în formă continuată.

stiripesurse

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *