Strada Musicescu, cu termenul depășit și plină de denivelări – FOTO

musicescu

În luna martie 2013, cea mai lungă stradă din Timișoara – Gavril Musicescu – a intrat în reabilitare, pe un tronson lung de patru kilometri, cuprins între Calea Urseni și strada Hebe.

În acest scop, au fost alocați de la bugetul local 6,1 milioane de lei, termenul de finalizare inițial fiind de 20 de luni.

Teoretic, lucrarea ar fi trebuit încheiată la sfârșitul anului trecut, dar aceasta nu s-a întâmplat, din mai multe cauze. De vină ar fi, printre altele, timpul consumat cu refacerea și, respectiv, mutarea rețelelor de gaz metan și energie electrică, astfel că municipalitatea a fixat un nou termen de finalizare, care expiră chiar în această lună.

Șantierul este „păstorit” de Societatea Drumuri Municipale (SDM), care aparține Consiliului Local Timișoara, deci nu s-ar pune problema ca oamenii să nu se străduiască să-și mulțumească acționarul principal.

Pe teren, activitatea este într-adevăr destul de febrilă: muncitori, compresoare și alte utilaje specifice se mișcă de colo-colo.

Unele porțiuni de drum care nu au văzut asfaltul de la înființarea străzii Musicescu au început să arate civilizat.

Este de sperat, însă, ca stratul final de asfalt să nu fie cel surprins de noi în imagini, pentru că, în caz contrar, șoferii îi vor „pomeni des” pe cei care au lucrat la drum.

Deocamdată, șoseaua este plină de denivelări în dreptul capacelor de canal, iar pentru a trece de pe Musicescu pe străzile care o intersectează este nevoie, uneori, de eforturi similare cu urcarea unui deal. Oricum, sunt puține șanse ca noul termen de finalizare a străzii să fie respectat, pentru că din luna iulie au mai rămas doar câteva zile.

musicescu1

musicescu2

musicescu3


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *