„Știu ce înseamnă administrarea unei comune, ştiu ce înseamnă un buget, cum se construieşte şi, mai ales, cum se cheltuie eficient banii” ⦁ Interviu cu Dănuț Ionel Drăghici, candidatul PSD la Primăria Nițchidorf

grindeanu draghici

– Domnule Drăghici, după aproape două mandate de viceprimar, candidaţi acum pentru funcţia de primar al comunei Niţchidorf. Ce v-a determinat să intraţi în această cursă?

– Da, am fost viceprimar al comunei în perioada 2008-2014, au fost şase ani în care am stat lângă primarul Ioan Maşcovescu, acumulând experienţă şi, în măsura atribuţiilor pe care le aveam, am pus şi eu umărul la dezvoltarea comunei noastre. Decizia de a candida nu a fost uşor de luat, pentru că a fi primar înseamnă în primul rând responsabilitate. Bazându-mă pe experienţa acumulată, pe familie şi pe cetăţenii comunei, am decis să intru în această bătălie.

– Credeţi că vă va ajuta experienţa dobândită ca viceprimar?

– Sigur că da. Vin în Primăria Niţchidorf cu şase ani de experienţă în administraţie. Nu e uşor de dobândit această experienţă, dar eu ştiu ce înseamnă administrarea unei comune, ştiu ce înseamnă un buget, cum se construieşte şi, mai ales, cum se cheltuie eficient banii. Să ştiţi că în ultimii ani s-au realizat unele obiective de investiţii pe raza comunei Niţchidorf care au determinat creşterea nivelului de trai şi de confort al locuitorilor comunei.

Aş enumera printre altele deschiderea unei farmacii în Niţchidorf, înfiinţarea şi modernizarea Centrului de permanenţă Niţchidorf, punerea la dispoziţia Inspectoratului Şcolar Judeţean a terenului necesar realizării unei construcţii noi pentru Şcoala Gimnazială Niţchidorf, modernizarea Grădiniţei Niţchidorf, au fost montate sisteme independente de încălzire centrală care deservesc Centrul de permanenţă Niţchidorf, farmacia, Cabinetul medicului de familie dr. Cerbu Cristina, Primăria Niţchidorf, Grădiniţa Niţchidorf, a fost modernizat sistemul de iluminat public în Niţchidorf prin montarea de becuri economice, realizându-se o reducere a costurilor de 40%. Totodată, s-a efectuat pietruirea în mai multe rânduri a drumurilor comunale. O investiţie deosebit de importantă a fost realizarea şi darea în funcţiune a sistemului de alimentare cu apă a localităţii Niţchidorf. De asemenea, în anul 2014, a fost depusă documentaţia aferentă în vederea realizării a două proiecte de infrastructură deosebit de importante.

Este vorba despre asfaltarea străzilor din localitatea Niţchidorf şi asfaltarea DC 161 şi 162 Niţchidorf – Blajova – Otveşti. Aceste proiecte sunt, în acest moment, aproape finalizate, mulţumită şi sprijinului oferit de către actualul candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş şi ministru la acea vreme, Sorin Grindeanu, şi de către actualul vicepreşedinte al CJ Timiş, Călin Dobra. Sunt foarte multe lucruri bune care s-au făcut, dar eu cred că se poate şi mai bine.

– Se ştie despre dumneavoastră că sunteţi un apropiat al tinerilor din comună. Cum îi veţi ajuta pe aceştia dacă veţi fi ales primar?

– Mie îmi place să cred că şi eu sunt tânăr, că, la 41 de ani, sunt unul dintre ei. Da, este adevărat, m-am implicat în viaţa comunităţii şi am încercat să ajut tinerii şi copiii din Niţchidorf pentru că ei reprezintă viitorul acestei comune. Din păcate, tinerii din Niţchidorf, Blajova sau Duboz nu au avut multe posibilităţi pentru a desfăşura activităţi specifice vârstei lor, dar ne-am mobilizat şi am reuşit să dinamizăm activităţile cultural-sportive din Niţchidorf.

Astfel, m-am implicat efectiv în organizarea manifestărilor culturale de pe raza comunei Niţchidorf, a fazelor zonale ale festivalului “Lada cu zestre”, a festivalului folcloric “Laleaua Pestriţă”, a manifestărilor sportive, şi mă refer aici la tradiţionalul campionat de minifotbal care se desfăşoară de zece ani în comună, concursuri de pescuit sportiv, organizarea de concursuri cu elevii Şcolii gimnaziale.

danut draghiciFiind un microbist, dar şi un practicant al fotbalului, am făcut din Olimpia Niţchidorf echipa mea de suflet, sprijinind-o pentru a putea activa în campionat, pentru ca tinerii comunei să poată practica acest sport într-un cadru organizat. De asemenea, mi-am adus aportul la modernizarea bazei sportive în care se dispută meciurile de fotbal. Sigur că poate la o primă vedere nu pare mult, dar când beneficiezi de un buget foarte mic, aceste realizări sunt importante.

Evident că tinerii de aici au nevoie de mult mai mult pentru că majoritatea pleacă la Timişoara pentru a-şi găsi un loc de muncă dar, spre bucuria noastră, se întorc în comună la sfârşitul săptămânii pentru că niciunde nu-i mai bine ca acasă. De aceea un obiectiv deosebit de important din strategia mea de lucru îl reprezintă clarificarea situaţiei juridice a terenurilor – grădini din Niţchidorf în vederea acordării acestora tinerilor pentru a-şi construi locuinţe. Eu sunt convins că, împreună cu Sorin Grindeanu, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, o să reuşesc să fac lucruri importante pentru locuitorii comunei.

– Care sunt obiectivele dumneavoastră majore?

– Eu sunt un om curajos şi îmi propun obiective ambiţioase pe care sunt convins că le pot realiza. Ştiu care sunt necesităţile oamenilor pentru că trăiesc aici. Să ştiţi că aceste obiective nu sunt doar ale mele, sunt şi ale cetăţenilor din Niţchidorf, Blajova şi Duboz.

Ei mi-au spus ce îşi doresc, iar rolul meu este să le îndeplinesc solicitările. Acesta este rolul unui primar. Un obiectiv important îl reprezintă realizarea sistemului de canalizare şi a staţiei de tratare a apelor uzate menajere în Niţchidorf, reabilitarea Căminului Cultural din Duboz şi a Casei Naţionale din Blajova, reabilitarea fostului bloc de nefamilişti din Niţchidorf în vederea amenajării de locuinţe sociale pentru familiile cu dificultăţi financiare, înfiinţarea unei pieţe agroalimentare, amenajarea unui parc în fiecare localitate care aparţine de Niţchidorf, construirea unui teren de sport sintetic, susţinerea bisericilor, înfiinţarea unui ansamblu de dansuri populare (astăzi copiii din Niţchidorf activează în ansamblul de la Buziaş), reabilitări de drumuri, poduri şi podeţe, reabilitarea fântânilor de pe domeniul public al comunei Niţchidorf – semn al existenţei comunităţii germane în comună, amenajarea unei săli de fitness în care doritorii pot să-şi exercite aceasta pasiune, continuarea modernizării arenei de fotbal din Niţchidorf, acordarea de burse de merit pentru copii cu rezultate deosebite la învăţătură, acordarea de ajutoare pentru copiii ale căror familii se confruntă cu dificultăţi materiale, acordarea de ajutoare pentru persoanele vârstnice, realizarea unor lucrări edilitare în satele Blajova şi Duboz, amenajarea aleilor pietonale din Niţchidorf, Blajova şi Duboz.

De mare importanţă este şi întocmirea de documentaţii necesare şi identificarea oportunităţilor de finanţare nerambursabilă în vederea realizării de drumuri agricole şi drumuri forestiere în scopul creării unei legături de circulaţie cu judeţul Caraş-Severin.

Sunt multe de făcut, dar eu cred că împreună cu echipa din jurul meu şi cu un sprijin, care sunt convins că va veni, din partea preşedintelui Sorin Grindeanu vom reuşi să ne îndeplinim obiectivele. (P)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “„Știu ce înseamnă administrarea unei comune, ştiu ce înseamnă un buget, cum se construieşte şi, mai ales, cum se cheltuie eficient banii” ⦁ Interviu cu Dănuț Ionel Drăghici, candidatul PSD la Primăria Nițchidorf

  1. Felicitari Danut!! Esti un om plin de calitati care va pune pe primul loc locuitorii comunei. Sunt sigur ca tu in fruntea primariei vei realiza multe pentru Nitchidorf.Succes!!

  2. Tot timpul te-ai preocupat de noi cetatenii si iti multumim pentru faptul ca sustii sportul. Ne bucura faptul ca ai amenajat baza sportiva si ai fost singurul care a fost interesat de accest aspect. Bafta!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *