Statul bagă din nou mâna în buzunarul asociațiilor de proprietari

Federația Asociațiilor de Locatari din Timișoara (FALT) protestează față de modificările legislative referitoare la contractele de muncă pe timp parțial.

„Asociațiile de proprietari cu contracte de muncă cu timp parțial sunt din nou pedepsite. Ordonanța de Urgență nr 4/2017 adoptată recent de Guvernul României fără o dezbatere publică de minimum zece zile lovește din nou în asociațiile de proprietari, respectiv în cetățenii care locuiesc la bloc.

După ce, în urmă cu câțiva ani, asociațiile de proprietari au fost obligate să încheie contracte individuale de muncă în loc de convenții civile, acum sunt obligate să plătească CAS și CASS ca și când personalul angajat ar fi plătit cu salariul minim de 1.450 de lei, chiar dacă o femeie de serviciu a fost de acord să presteze munca pentru o suma de 100-200 lei/lună.

Prin această ordonanță se ajunge ca o asociație să plătească contribuții la stat mai mult decât primește femeia de serviciu sau administratorul. Această ordonanță este neconstituțională și trebuie abrogată urgent!”, este de părere Petru Olariu, împuternicit al FALT.

Ordonanța afectează puternic funcționarea asociațiilor de proprietari, consideră Olariu.

„Când asemenea suprataxări aberante sunt numite măsuri pentru asigurarea dreptului la pensie și la asistența medicală nu este altă soluție decât demisia inițiatorilor”, mai spun reprezentanții FALT.

Aceștia au mai explicat că, până acum, pentru a achita 100 de lei unui angajat, asociațiile de proprietari plăteau contribuții la stat în valoare de 75 de lei, iar de acum înainte vor plăti cu 274 de lei în plus, din cauza măririi cheltuielilor.

„Și dacă ne gândim la o asociație mică, de doar zece apartamente, atunci vedem cum statul scoate din buzunarul fiecărui proprietar încă 27 de lei/lună! În ce logică se poate încadra ideea că la 100 de lei plătiți mai dai 349 de lei la stat?”, întreabă, retoric, Petru Olariu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Statul bagă din nou mâna în buzunarul asociațiilor de proprietari

  1. O harababura de nedescris cu aceste asociatii.Se spunea ca impozitul pe salariul administratorului si al femeii de serviciu dupa incheierea acestor contracte o sa fie platit de administrator si femeia de serviciu ,ei avand obligatia sa anunte la finante ca au venit suplimentar,E clar ca se doreste renuntarea la administrator si la femeia de serviciu.Dupa legea noua si presedintele are dreptul sa fie remunerat.

Lasă un răspuns