Statul american Louisiana se confruntă cu cel mai violent uragan din ultimii 160 de ani! Apeluri disperate ale autorităților către populație

uragan 2

Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards a avertizat deja că părți ale statului său vor ajunge sub ape. Autoritățile fac apeluri la oameni să fugă din calea cataclismului, dar se lovesc încă de refuzul unora dintre ei.

CITEȘTE ȘI: Acțiune de salvare contracronometru în vestul țării, cu final tragic: a murit la cules de prune

Uraganul Laura a lovit țărmul statului american Louisiana, joi, devenind cea mai puternică astfel de furtună care lovește regiunea în peste un secol. Specialiștii au avertizat deja populația că au de-a face cu o ”furtună mortală”.

Astfel, uraganul Laura a ajuns pe țărm în apropiere de Cameron, un oraș din Louisiana, fiind considerat un uragan de categoria 4.

Viteza vântului de peste 240 de kilometri pe oră pune acest uragan în aceeași categorie cu cel mai puternic uragan care a lovit Louisiana, în urmă cu 160 de ani, în 1856.

Cu câteva ore înainte ca uraganul să atingă țărmul, nivelul mării în jurul coastei a crescut cu rapiditate, iar meteorologii au avertizat în legătură cu o furtună „căreia nimeni nu ăi va putea supraviețui”.

Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards spune că părți ale statului său vor ajunge sub ape, anunță digi24.ro, citând presa americană.

Uraganul a ajuns pe țărm în aceeași perioadă în care a ajuns și uraganul Katrina, în urmă cu 15 ani. Katrina a ajuns pe țărmul Louisianei când era evaluat ca fiind un uragan de categoria 3, iar dezastrul lăsat atunci de acea furtună a fost imens.

Zeci de mii de oameni riscă să își piardă casele din cauza inundațiilor. Parohia Calcasieu, din orașul Lake Charles, are în jur de 100.000 de rezidenți care riscă să ajungă sub ape, a declarat purtătorul de cuvânt al parohiei, Tom Hoefer.

Oamenii, sfătuiți să fugă din calea uraganului

Autoritățile din zonă încearcă să îi convingă pe oameni să plece din calea uraganului, evacuarea fiind soluția pentru a evita pierderi mari de vieți.

”Cei care aleg să rămână și să se confrunte cu acest uragan trebuie să înțeleagă că eforturile de salvare nu vor începe și nu pot începe până ce furtuna nu se liniștește pentru a face acest lucru în siguranță”, au anunțat reprezentanții unui departament de poliție, îndemnând populația să se retragă și să evacueze zona.

În parohia Cameron, 150 de persoane au refuzat să părăsească zona, dintre cei 6500 de rezidenți, a spus Ashley Buller, care se ocupă de situații și operațiuni de urgență în zonă.

Uraganul Laura ameninţă, de asemenea, marile rafinării din Lake Charles, în Louisiana şi Beaumont/Port Arthur, în Texas, situate în apropiere de coaste.

Sezonul uraganelor în Atlantic, care durează oficial de la 1 iunie până la 30 noiembrie, se anunţă a fi deosebit de intens în acest an, NHC anunţând că se aşteaptă la 25 de depresiuni tropicale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *