Statele Unite au autorizat pilula antivirală Paxlovid, primul tratament oral anti-COVID ce poate fi administrat la domiciliu

Statele Unite au autorizat pilula antivirală Paxlovid, primul tratament oral anti-COVID ce poate fi administrat la domiciliu

Statele Unite au autorizat pilula antivirală Paxlovid, primul tratament oral anti-COVID ce poate fi administrat la domiciliu.

Tratamentul antiviral Paxlovid a avut o eficienţă de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor şi a deceselor la pacienţii cu risc ridicat de îmbolnăvire severă, conform datelor din studiul clinic al companiei Pfizer. Datele recente sugerează că medicamentul îşi păstrează eficacitatea împotriva Omicron, a anunțat compania.

Pfizer şi-a majorat proiecţiile de producţie pentru anul 2022 la 120 de milioane unităţi, de la 80 de milioane, şi a declarat că este pregătită să înceapă livrarea imediată în Statele Unite.

„Aprobarea Paxlovid este o etapă importantă care marchează un alt pas spre a face din COVID-19 o boală mult mai uşor de gestionat”, a declarat Amesh Adalja, cercetător la Institutul Johns Hopkins.

CITEŞTE ŞI: Răsturnare de situație! Certificatul COVID nu va fi obligatoriu la locul de muncă – Decizia liderilor coaliției după întâlnirea cu Iohannis – Surse

Medicamentul este disponibil numai pe bază de prescripţie medicală şi trebuie iniţiat cât mai repede după diagnosticul de infectare cu coronavirus şi în termen de cinci zile de la apariţia simptomelor, a precizat FDA. Pastilele trebuie luate la fiecare 12 ore timp de cinci zile, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns