Start-up Nation a „năşit” circa 800 de IMM-uri în Regiunea Vest

mici afaceri 2

Cel mai de succes program guvernamental de finanţare, Prima Casă, începe să fie concurat serios de Start-up Nation în ceea ce priveşte popularitatea.

Asta în pofida faptului că primul a fost lansat încă din 2009 şi se adresează unui segment mult mai larg, cel al cetăţenilor care doresc să-şi cumpere sau să-şi construiască o locuinţă, în timp ce Start-up, lansat anul trecut, ţinteşte doar întreprinderile mici şi mijlocii şi microîntreprinderile nou-născute.

CITEŞTE ŞI: Accidente în lanț, la Timişoara, după desființarea unei treceri de pietoni

Prin Start-up Nation, program care îşi propune să stimuleze înfiinţarea de IMM-uri, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat pune la bătaie alocări nerambursabile de până la 200.000 de lei per proiect.

CITEŞTE ŞI: O femeie şi doi copii, răniţi într-un accident rutier petrecut în vestul ţării! Autorul a părăsit locul faptei

În Regiunea Vest, precum şi în restul ţării, iniţiativa guvernamentală a făcut realmente furori. Mai exact, aici s-au semnat circa 800 de contracte, dintre care aproximativ jumătate sunt cu firme din judeţul Timiş, după cum aflăm de la Adrian Păşcuţă, directorul Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Grindină cât oul de porumbel şi precipitaţii abundente în judeţul Timiş. Video

„Circa 300 de beneficiari şi-au primit deja banii, iar recomandarea noastră pentru toţi cei care au semnat contractele este să-şi realizeze achiziţiile cât mai urgent posibil şi să îşi depună cererile de plăţi”, afirmă Păşcuţă.

Dintre toţi semnatarii contractelor, la nivelul Regiunii Vest doar unul a renunţat ulterior la finanţare – e vorba despre un întreprinzător din Caransebeş – motivul fiind că a găsit o altă oportunitate de afaceri, cu bani provenind din altă sursă.

Data la care se va deschide ediţia din acest an a programului – ne referim la deschiderea sesiunii de primire a solicitărilor – încă nu a fost anunţată de ministerul de resort.

În 2017, sesiunea a fost deschisă în cursul lunii august şi nu ar fi exclus ca în acest an să existe aproximativ acelaşi calendar al implementării Star-up Nation.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns