Stare de urgență pentru 12 comune și un oraș, în vestul țării. A fost reziliat contractul de colectare a deșeurilor

Timișorenii vor putea arunca gunoiul cu cartela. Primăria va construi 100 de insule inteligente supraterane de colectare selectivă a deșeurilor

Stare de urgență pentru 12 comune și un oraș, în vestul țării. A fost reziliat contractul de colectare a deșeurilor.

Prefectura va institui stare de urgență pentru 12 comune și un oraș din județul Arad, ca urmare a rezilierii contractului de colectare a deșeurilor pentru Zona 5.

Reprezentanții primăriilor din Zona 5 de salubrizare a județului Arad au decis rezilierea contractului de servicii pe care l-au avut cu Consult SOC Centrum, operatorul de colectare şi transport al gunoiului. Motivul acestei rezilieri îl reprezintă neîndeplinirea obligațiilor contractuale privind colectarea și transportarea deșeurilor. Decizia a fost luată prin vot astăzi, 23 mai, în cadrul ședinței Adunării Generale a Asociaților a „ADI Deșeuri”.

CITEȘTE ȘI: Medicii timișoreni avertizează: Cât de periculos este pentru sănătate praful saharian

Această hotărâre va fi comunicată Prefecturii, în vederea convocării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, iar pasul următor va fi declararea, de către Instituția Prefectului, a stării de urgență pentru această zonă., precizează reprezentanții Consiliului Județean Arad.

„Este o decizie necesară pentru ca primăriile să poată trece imediat la colectarea deșeurile prin mijloace proprii, astfel încât cetățenii să nu fie afectați de această situație. În acest timp, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară va parcurge ambele proceduri de soluționare a problemei. O negociere, fără publicare a unui anunț de participare, pentru a avea o firmă care să asigure serviciile de salubrizare și, în paralel, pregătirea documentației necesare pentru procedura de licitație deschisă, pentru atribuirea acestor servicii de colectare și transport ale gunoiului”, declară Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad. Primăriile din Zona 5, afectate de această decizie, sunt Lipova, Bata, Bârzava, Birchiș, Conop, Ghioroc, Păuliș, Petriș, Săvârșin, Șiștarovăț, Ususău, Vărădia de Mureș, Zăbrani.

Foto: aradon.ro

newsar


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *