Stare de alertă la 40 km de România: seara se sting luminile și nu se mai iese pe stradă

Stare de alertă la 40 km de România: seara se sting luminile și nu se mai iese pe stradă

La Cernăuţi, oraş aflat la 40 de kilometri de graniţa de nord a României, este stare de alertă. După ora 10 seara, nimeni nu are voie să iasă pe stradă şi se sting luminile.

Se simte tensiunea din numărul mare de poliţişti şi militari de pe străzile din Cernăuţi, dar şi prin baricadele ridicate la intrare şi la ieşire. De asemenea, a mai fost ridicat încă un avanpost.

Sunt în Cernăuţi şi civili care au cerut drept de armă pentru apărare teritorială. Aceştia se deosebesc de poliţişti şi militari prin simplul fapt că sunt îmbrăcaţi în negru, iar la mână au o banderolă galbenă.

Au voie să te oprească şi să te întrebe, să te controleze. Sunt foarte sceptici atunci când văd numere de înmatriculare din afara Ucrainei. Sunt localităţi care fac cu schimbul la avanposturi.

CITEȘTE ȘI: Un mare spital din vestul țării nu are de unde să plătească facturile la gaz și curent. Are datorii de peste 20 de milioane de lei

De asemenea, fiind stare de alertă, se sting luminile la ora 22 şi nimeni nu are voie să meargă pe stradă după această oră. Magazinele se închid la ora 19, conform observatornews.ro.

Foto: Ionuț Benea (RFE/RL)

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *