Standurile liceelor timișene au fost ”luate cu asalt” de elevii prezenți la Târgul educațional din acest an, organizat de IȘJ și CJRAE (foto)

Standurile liceelor timișene au fost ”luate cu asalt” de elevii prezenți la Târgul educațional din acest an, organizat de IȘJ și CJRAE

Standurile liceelor timișene au fost ”luate cu asalt” de elevii prezenți la Târgul educațional din acest an, organizat de IȘJ și CJRAE

Unitățile de învățământ liceal și profesional din Timiș s-au prezentat miercuri, 15 mai, în fața viitorilor lor elevi, în cadrul Târgului Ofertelor Educaționale ale Liceelor Timișene 2024.

Evenimentul, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, împreună cu Asociația Elevilor și Consiliul Elevilor Timiș, a avut loc în Timișoara (la CRAFT) și în Lugoj (la Universitatea Europeană Drăgan).

La Timișoara, au fost prezente 40 de licee și Palatul Copiilor, iar la Lugoj, unitățile de învățământ din municipiu și din Făget.

Centrul Regional pentru Afaceri și Formare Tehnologică (CRAFT) din Timișoara s-a umplut de școlari încă de la primele ore ale deschiderii. Însoțiți de profesori, dar și de părinți doritori să afle mai multe informații legate de oferta liceelor, elevii de gimnaziu și-au umplut rucsacurile de școală cu pliante promoționale primite de la liceele prezente la târg.

Unii, dornici să afle tot ce se putea, alții, mai timizi, tinerii vizitatori au trecut, pe rând, pe la toate standurile unităților de învățământ.

Liceele s-au întrecut în a-și ”vinde” cât mai bine imaginea, apelând la prezentări atractive ale specificului lor și activităților derulate de-a lungul anului școlar, fiind reprezentate nu doar de cadre didactice, ci și de elevii lor, astfel încât interacțiunea dintre tineri să fie mai facilă.

CITEȘTE ȘI: Matematicianul George Lusztig a primit Medalia de Aur din partea UVT

Elevii voluntari au pus mult suflet în prezentarea liceului din care fac parte, străduindu-se să o facă cât mai frumoasă. Au fost deschiși, binevoitori, neobosiți în expuneri, oferind o multitudine de informații despre școala din care fac parte, unele mai puțin cunoscute, dar interesante.

În cadrul evenimentului, au existat și momente artistice oferite, de asemenea, de elevi ai liceelor participante la târgul educațional– muzică populară, balet, interpretare la vioară, o paradă a coafurilor etc. -, precum și o masă rotundă dedicată angajatorilor parteneri ai liceelor cu clase de învățământ tehnologic și profesional.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *