Stagiu de judo la Buziaş – GALERIE FOTO

Judo Buzias 1

În weekend-ul trecut a avut loc la Buziaş cel mai mare stagiu de pregătire de judo din regiunea Dunăre-Criş-Mureş-Tisa pentru sportivi cu vârsta cuprinsă între nouă şi 14 ani.

A fost al treilea stagiu organizat în vestul ţării de cluburile timişorene ACS Pro-Motrica şi ACS Sentoki. Au participat 120 de sportivi de la 11 cluburi (două din Ungaria şi nouă din România – Arad, Lugoj, Timişoara).

Accentul a fost pus pe aplicarea tehnicilor şi tacticilor de judo în regim de competiţie.

„Toţi judoka participanţi au acumulat o experienţă deosebită în vederea felului şi abordării luptei pe tatami. Fiecare antrenament din cele patru zile de stagiu poate fi echivalat cu un concurs internaţional, ceea ce este o valoare deosebită pentru sportivii de această vârstă”, a declarat Ion Emilian Mircea, organizatorul acestui eveniment şi preşedintele clubului timişorean de judo ASC Pro-Motrica.

Ineditul acestui stagiu a fost dat de cele două elemente ale organizării. Toţi sportivii şi antrenorii au fost cazaţi în sala de sport din Buziaş, unde au dormit pe saltele de judo, cu saci de dormit, în condiţii impecabile de confort şi igienă. De asemenea, participarea tuturor sportivilor a fost gratuită.

„Toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul incontestabil şi implicarea totală a primarului din Buziaş, domnul Sorin Munteanu, a directorului sportiv al sălii de sport Victoria din Buziaş, domnul Florin Bătrânu, şi mai ales fără implicarea financiară şi morală a părinţilor sportivilor din cluburile organizatoare”, a mai spus Ion Emilian Mircea.

Următorul eveniment, un stagiu de pregătire în vederea participării la Campionatul Naţional de Judo, este programat în luna mai.

Cele două cluburi timişorene organizatoare, ACS Pro-Motrica şi ACS Sentoki, reunesc împreună 80 de judoka cu vârsta cuprinsă între patru şi 17 ani şi îşi propun să formeze copii cu caractere puternice, principii şi valori unice pe care acest sport, judo, le poate transmite.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *