Stagii de studiu în toată lumea pentru studenţii UVT

Începând cu anul de învăţământ 2015-2016, programul Erasmus+ devine disponibil şi pentru Universitatea de Vest din Timișoara, aducând studenţilor şi cadrelor didactice noi oportunităţi de colaborare cu străinătatea.

„Mobilităţile urmează a se realiza în diferite domenii începând cu luna octombrie 2015 şi vizează, pentru început, cadrele didactice şi doctoranzii (mobilităţi de predare şi studiu).

Ulterior, în limitele impuse de program, se vor organiza mobilităţi ale studenţilor masteranzi”, afirmă reprezentanţii UVT, adăugând că destinaţiile disponibile se referă la instituţii de învăţământ superior cu care există deja parteneriate, dar şi altele noi, ca SUA, Brazilia, Africa de Sud, Malaezia, Federaţia Rusă, Serbia sau Bosnia-Herţegovina. Universitatea de Vest va găzdui, la rândul ei, studenţi şi profesori de peste hotare, în cadrul unore schimburi menite să potenţeze internaţionalizarea instituţiei de învăţământ timişorene.

„Anul trecut, organizarea şi aplicarea programului Erasmus a adus UVT locul I la Gala Premiilor EduManager, la categoria „Învăţământ Universitar-Schimburi şi Proiecte Internaţionale”, şi o nominalizare ca model de bune practici în România, din partea Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale”, subliniază reprezentanţii Universităţii de Vest, adăugând că de-a lungul ultimilor trei ani academici, numărul de studenţi care merg la practică sau la studiu în străinătate prin Erasmus+ a atins un advărat record, iar al cadrelor didactice care efectuează stagii de predare peste hotare s-a triplat.

„Mai mult, comunitatea UVT găzduieşte anual reprezentanţi din peste 30 de instituţii partenere în cadrul unui eveniment de tipul Erasmus International Week, oferind astfel modele de bune practici colaboratorilor din străinătate în ceea ce privește activitatea la nivel academic şi administrativ”, mai spun cei de la Universitatea de Vest Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.