NU vă faceţi ILUZII! Bugetarii NU PRIMESC salarii mărite și nici tichete de vacanță!

Acțiunile de protest organizate de sindicatele bugetarilor nu au avut nici un efect. Degeaba au intrat funcționarii publici în grevă pentru o zi, în zadar au făcut un miting la București, pentru că nu vor avea parte de absolut nici un beneficiu.

Guvernul a emis o ordonanță de urgență, dar doar ca să îi deruteze pe sindicaliști. La prima vedere, s-ar părea că bugetarii ar putea primi salarii majorate, însă în realitate nu se întâmplă așa. Astfel, potrivit ordonanței guvernamentale din 30 iunie 2015, se introduce o excepție care ar părea că aduce vești bune bugetarilor:

”Autoritățile administrației publice locale pot stabili o creșetere salarială pentru personalul angajat în instituțiile publice locale de până la 12 la sută, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele criterii: încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului aprobat; încadrarea cheltuielilor de personal în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale. De asemenea, autorităților li se oferă posibilitatea de a stabili creșteri salariale diferențiate pe categorii de personal, în funcție de condițiile specifice. Practic, guvernul dă doar impresia că salariile se majorează cu 12 la sută, întrucât condiționările impuse nu au cum să fie respectate, bugetele fiind deja întocmite. E doar praf în ochi. Și-au bătut joc de noi. Sunt de-a dreptul odioși. Efectiv, ne transmit că dacă vrem salarii mai mari, trebuie să dăm oameni afară. Avem niște guvernanți odioși”, spune liderul sindical Tiberiu Negrei, indignat de modul în care sunt manipulați bugetarii.

La fel se va întâmpla și în privința tichetelor de vacanță. Deși legea acordării acestora a fost promulgată, nici un funcționar public nu va putea beneficia de astfel de faclități, întrucât instituțiile la care lucrează nu se pot încadra în condițiile stipulate de actul normativ.

Articolul complet, în ziarul „Renaşterea bănăţeană” de vineri, 3 iulie!


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “NU vă faceţi ILUZII! Bugetarii NU PRIMESC salarii mărite și nici tichete de vacanță!

 1. La administratia locala se intimpla urmatoarele:
  1.s-a taiat 25% din salariu care reprezenta sporul de dispozitiv(inclus in salariul de baza incepind cu 2011).
  Culmea este ca dandu-se in judecata primaria, unii judecatori au dat castig de cauza functionarilor publici,
  altii nu.
  2.s-a majorat salariul minim la 1050 lei
  3.se majoreaza salariul personalului nedidactic cu 12%

  Ca sa vedeti cum se face salarizarea in Romania:
  a)sef serviciu primarie(net)……….1800 lei sef serv finante(net)………….4000 lei
  b)referent super primarie(brut)…….1200 lei femeie servici scoala(brut)……..1176 lei

 2. Chiar este ciudat si de neinteles …de ce functionarii publici din prefecturi au salarii mai mari ca cei din consilile judetene ..binenteles la o munca si raspundere mult mult mai mica ..pt că cei din consilile judetene se ocupă de un judet intreg plus că raspunde si de o parte din patrimoniul aflat in oraș….
  oricum nimănui nu le pasă …trebuie să trăiască doar militarii doctorii și profesorii…

Lasă un răspuns