Sprijin pentru Nicolae Robu într-un proiect extrem de important

Alin Nica: „În momentul de față, intersecția dintre DJ592 și viitoarea centură de sud a Timișoarei reprezintă un pericol pentru șoferi”

Recentele evoluții din cadrul Asociației Timișoara 2021 Capitala Europeană a Culturii determinnă diverse luări de poziții. Una dintre acestea este cea a primarului din Dudeștii Noi, expert al Comisiei Europene în juriul care desemnează și monitorizează Capitalele Europene ale Culturii.

”Chiar dacă declarația mea nu reprezintă poziția Comisiei Europene sau a grupului de experți din care fac parte, experiența dobândită în cadrul juriului mă face să trag un semnal de alarmă cu privire la riscurile pe care Timișoara și România le poate suferi dacă situația tensionată nu se rezolvă favorabil. Timișoara poate pierde Premiul Melina Mercouri în valoare de 1,5 milioane de euro care se acordă deținătoarelor titlului la finalul perioadei de monitorizare.

Niciodată în istoria de 35 de ani a acestei inițiative europene nu s-a întâmplat ca un oraș deținător al titlului de Capitală Europeană a Culturii să nu primească acest premiu simbolic. Nu există pericolul pierderii titlului, însă neacordarea Premiului Melina Mercouri ar afecta imaginea Timișoarei și a României în mod negativ. Cred că toți factorii de decizie ar trebui să se pună la masa negocierilor și să găsească soluția cea mai bună pentru ca acest proiect să continue să fie funcțional.

Ar fi un semnal foarte prost dat partenerilor externi dacă va fi necesară o intervenție a organismelor de control ale Uniunii Europene. Salut decizia Primăriei de a se implica activ în rezolvarea situației și am încrederea că se vor găsi modalități pentru păstrarea implicării echipei de profesioniști din cadrul Asociației în noua formă a structurii de implementare a proiectului.

Capitala culturală ar trebui să fie o stare de spirit. Toți timișorenii trebuie să se bucure de acest moment și de această stare. Eu fac parte din categoria timișorenilor care se bucură și se mândresc cu acest titlu. Cultura se face cu bani, dar nu numai pentru bani.

Acest moment ar trebui să fie o lecție pentru toată lumea. Trebuie să ne adunăm și să punem cu toții umărul la acest proiect care ne va aduce numai câștiguri și bucurii. Este momentul să fim uniți, să lăsăm politica și orgoliile la o parte și să intrăm în starea de spirit Timișoara Capitală Europeană a Culturii”, este mesajul lui Alin Nica.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Sprijin pentru Nicolae Robu într-un proiect extrem de important

  1. Singurul sprijin real pe care ar putea cineva să i-l acorde lui Robu, ar fi să îl convingă să lase Primăria că e o plălărie prea mare pentru căpățîna lui, chir și vopsită ! Sau ar fi varianta mai bună, un sprijin pentru tot orașul ăsta, să îl sfătuiască cineva și să îl ajute să își traga un glonț în cap ca să mai avem și noi o șansă la un viitor cît de cît urban !

Lasă un răspuns