Sprijin pentru artiști în pandemie

Domenul artistic a fost unul dintre cele mai afectate în perioada crizei epidemiologice. Evenimetele au fost interzise, lucru de pe urma căruia au avut de suferit atât artiști consacrați, cât și tineri talentați, aflați la începutul carierei.

Prelungirea stării de alertă, cu interdicțiile aferente, creează multă nelinișite în rândul acestei bresle, care speră totuși ca factorii de decizie să înțeleagă rolul pe care îl au astfel de evenimnte în cadrul societății. Mihăiță Ardeleanu, liderul unei organizații care se ocupă cu promovarea muzicii și a artiștilor cu potențial, spune că un mare rol în relansarea activității o vor avea administrațiile locale: ”Este foarte greu pentru mulți artiști în această perioadă grea, în care restricțiile impuse au afectat nu doar protagoniștii spectacolelor, ci au influențat și comportamentul oamenilor de rând. Lumea simte nevoia să socializeze, să se distreze, să mai uite de necazuri și cred că factorii de decizie trebuie să vină în întâmpinarea dorințelor celor mulți. Unul dintre primarii care au înțeles importanța unor astfel de evenimente pentru comunitate este Francisc Boldea, de la Lugoj, care a fost mereu deschis și binevoitor atunci când a fost vorba de organizarea unor evenimente care să aducă voia-bună printre oameni și să ajute la promovarea artiștilor. Sper să intrăm cât mai repede în normalitate și să ne bucurăm cu toții de muzica de calitate și de evenimente pe care lumea le așteaptă cu mare drag”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Sprijin pentru artiști în pandemie

  1. De acord cu dvs stimate domn,,, Pandemia a lovit rau in toata lumea nu doar in artisti,,, Dar la finaul evenimentului cand plecau acasa cu buzunarele pline de bani nedeclarabili,,, ptr asta ce aveti de spus?,,, Aratati-ne unul corect care ,,taie,, chitanta pe banii obtinuti sau daca declara asa-zisul ciubuc pentru a plati impozit,,, Toti din domeniu au situatii extraordinare acasa si masini scumpe,,, Un patimas, prefera sa nu -si cumpere ceva dar sa se simta bine intr-o seara si sa dea bani la muzica… V-ati pus problema cine le tine evidenta dupa un eveniment?… cati bani neimpozabili aveau in buzunare?,,, In aceasta perioada cei care le-a mers mintea si au PFA,,, primesc in jur de 2400 ron net,,, ptr ce?,,, stau acasa si le vin banii… Eu muncesc zilnic destul de greu…8 ore,,, intr-un sistem toxic si nu primesc cei 2400 ron,,, Deci? despre ce vorbim?

Lasă un răspuns