Sportul timişorean se afundă tot mai mult, iar infrastructura este principala cauză. Totuşi, există o rază de speranță

Sportul timişorean se afundă tot mai mult, iar infrastructura este principala cauză. Totuşi, există o rază de speranță

Sportul timişorean se afundă tot mai mult, iar infrastructura este principala cauză. Totuşi, există o rază de speranță

Timișoara suferă enorm în ceea ce privește bazele sportive. Mult-trâmbițatul stadion cu zeci de mii de locuri se lasă tot mai mult așteptat, în timp ce vechiul ”Dan Păltinișanu” e mai degrabă o ruină ce trezește doar nostalgii, fără a mai putea vorbi de organizarea unor evenimente de anvergură.

La fel se întâmplă și cu sala de sport care nu se mai construiești o dată, deși au trecut ani buni de când a fost adus în discuție subiectul, vehiculându-se chiar și capacitatea acesteia, de 16.000 de locuri. Acestea fiind condițiile oferite, nu este de mirare că sportul timișorean se afundă tot ma mult, în timp ce alte orașe, nu la fel de galonate precum urbea de pe Bega, au rezultate din ce în ce mai spectaculoase.

Pe scurt, infrastructura precară este principala cauză a lipsei de performanță. În acest registru deplorabil, o rază de speranță o reprezintă Baza sportivă TIP 1, construită între strada Cerna și Bulevardul Sudului, unde construcția se derulează mai repede decât ne-am fi așteptat.

A fost pregătită suprafața pe care urmează să se monteze gazonul artificial și au fost deja instalați cei șase stâlpi care vor asigura iluminatul pentru activitățile care se vor desfășura în nocturnă. Baza sportivă menționată are un teren de dimensiuni omologate de FIFA și UEFA (105/68 metri), nocturnă și o capacitate de 500 de locuri în tribune.

Pe lângă terenul de fotbal mai există unul de dimensiuni reduse pentru minifotbal, handbal, baschet și tenis, o clădire administrativă, vestiare, precum și parcare generoasă. Lucrările au avansat foarte rapid și, deși termenul de finalizare al acestora era pe la sfârșitul verii, se pare că ele vor fi gata mult mai repede.

”Stâlpii de nocturnă au fost montați, inclusiv reflectoarele, care au și fost aprinse pe terenul mic, pentru un test. În curând, vor fi pornite și pe stadionul mare și va începe montarea covorului de gazon. În mod normal, termenul de finalizare era prevăzut a fi undeva pe la sfârșitul lunii august, începutul lui septembrie, dar după cum se mișcă lucrurile, eu cred că lucrarea va fi gata până la finele lunii mai”, a declarat Cosmin Tabără, viceprimar al Timișoarei.

CITEŞTE ŞI: Un mare festival se întoarce la Timișoara în această primăvară

Această bază sportivă are ca principal scop pregătirea juniorilor și va fi dificil de organizat competiții pentru seniori, mai ales că stadionul are și marcaje pentru delimitarea a încă două terenuri mai mici. Baza sportivă dintre strada Cerna și Bulevardul Sudului este realizată de Compania Națională de Investiții (CNI) care construiește 400 de astfel de obiective în întreaga țară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns