Sportul îi atrage pe timişoreni

Două firme din Timișoara care funcționează ilegal vor avea activitatea suspendată: o spălătorie și o sală de fitness

Fitness-ul este cel mai practicat sport de către timişoreni, cu o pondere de 70 la sută din totalul activităţilor fizice pe care le preferă cei mai activi locuitori ai oraşului de pe Bega, conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii platformei 7card.

Pe locurile următoare se află, în ordine, cyclingul şi pilatesul.

Ramurile sportive care au luat avânt în ultimul timp la Timişoara sunt squash-ul, jiu-jitsul şi dansurile de societate, susţin Andrei Creţu şi Cătălin Ivaşcu, doi dintre fondatorii celei mai cunoscute reţele prin care oamenii pot intra în săli pentru a duce o viaţă sănătoasă.

Topul pe industrii începe cu angajaţii din automotive şi continuă cu cei de la firmele de software, telecomunicaţii, outsourcing şi retail.

În 2018, ziua cea mai activă la Timişoara a fost 2 aprilie. Atunci s-a făcut cel mai mult sport, iar în mod constant începutul de săptămână este alocat cel mai des mişcării.

Tot aici, cel mai vârstnic abonat din reţeaua 7card are 76 de ani, iar cel mai tânăr, cinci ani. Vârsta medie a practicanţilor de sport din capitala Banatului este de 31 de ani.

„Încercăm să scoatem în faţă varietatea şi proximitatea. Timişorenii sunt activi, fac sport, aici colaborăm cu 67 de centre sportive, acoperim cam 80 la sută din oferta locală. La nivel naţional suntem în contact cu 670 de săli şi cu 1.600 de companii, inclusiv cu instituţii ale statului”, a precizat Andrei Creţu.

„Este frumos că proprietarii de săli sunt deschişi să inoveze şi vin cu ceva nou pe piaţă. Squash-ul iese în evidenţă la Timişoara faţă de alte oraşe din România”, a spus şi Cătălin Ivaşcu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *