Sport21 – 100 de ani de istorie în alb-violet!

viol 7

Sport21 – 100 de ani de istorie în alb-violet!

Singurul festival în care sportul și cultura își dau mâna în Timișoara are loc anul acesta în nuanțe alb-violet!

2021 stă, în urbea de pe Bega, sub semnul a împlinirii a 100 de ani de la înființarea secției de fotbal a Politehnicii, astfel că evenimentele din această toamnă vor purta amprenta centenarului.

Un secol de fotbal în alb-violet

În colaborare cu Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria și cu Universitatea Politehnica vom marca un secol de fotbal în alb-violet cu o serie de evenimente culturale și sociale organizate atât în Timișoara, cât și în mai multe locații din județ menite să pună în… mișcare o comunitate întreagă.

CITEȘTE ȘI: Guvernul anunță concedierea medicilor și asistentelor fără certificat COVID: Vaccinare sau testare pe cheltuiala proprie

Principalul eveniment va fi reprezentat de un concert unic ce va aduce cele mai cunoscute cântece ale galeriei poliste într-o colaborare inedită între Noi din Banat – singura trupă de rock constituită în jurul unui club de fotbal – orchestra Filarmonicii Banatul, care vor urca, împreună, pe o scenă amplasată pe stadionul “Știința”, aflat aproape de kilometrul zero al Timișoarei. Data concertului va fi anunțată în funcție de evoluția situației epidemiologice.

În plus, la fel ca la prima ediție, dezbaterile vor reprezenta un alt punct de referință al întregului eveniment. Ele se mută în platoul TVR Timișoara, acolo unde vom avea parte de o ediție specială a emisiunii “În prelungiri”, în care invitați marcanți vor vorbi despre cei 100 de ani de istorie ai clubului Politehnica.

„Poli vine în curtea școlii!”

Din studiourile de televiziune, „Poli vine în curtea școlii!”, prin intermediul mai multor activități menite să stârnească interesul elevilor pentru actualitatea și istoria clubului timișorean.

Vor avea loc meciuri demonstrative cu echipa școlii la Dumbrăvița, Săcălaz, și Moșnița Nouă, ateliere de producție de steaguri și afișe, susținute de suporterii din cadrul Druckeria, precum și o expoziție foto itinerantă cu momente memorabile din istoria recentă a Politehnicii.

Alături de acestea, mai mulți jurnaliști sportivi vor realiza un catalog cu povești memorabile din istoria de un secol a clubului timișorean, care va fi disponibil (și) în format digital, pentru ca cele mai importante repere în alb și violet să fie la îndemâna suporterilor, indiferent colțul de pe mapamond în care se află.

Program organizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii

Programul Sport 21 este inclus în Programul Cultural Timișoara 2023 și este organizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Prima ediție, din 2019, a adunat peste 9.000 de persoane în jurul culturii sportului, prin activități sportive, dezbateri, proiecții de filme și lansări de carte.

Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara în cadrul proiectului prioritar TM2023 RESTART, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *