Spitalul “Dr. Teodor Andrei” din Lugoj se poate lăuda de astăzi cu o premieră în rândul unităţilor medicale din Timiş

Piesa de rezistenţă din cadrul proiectului transfrontalier derulat între instituţia lugojeană şi Mako o reprezintă ambulanţa electrică intrată în posesia spitalului municipiului şi care urmează să fie utilizată pentru transportul cât mai în siguranţă şi cu un grad sporit de confort al pacienţilor între pavilione.

”Ambulanţa electrică este o noutate pentru noi, urmează să ne documentăm, pentru ca în cel mai scurt timp să o punem în funcţiune. Producătorul este o firmă poloneză, Melex. Am primit iniţial oferte şi de pe alt continent, Asia, însă varianta acestora nu se încadra în varianta solicitată de noi, cu configuraţia de 3 scaune şi targă şi de asemenea, fiind carosată în întregime, cea chinezească era şi uşor mai scumpă, spre deosebire de modelul acesta care permite pe timpul verii rularea plasticului de protecţie astfel încât să sporească gradul de confort al pacientului.

Astfel, alegerea acestui producător este una optimă din mai multe puncte de vedere, de la piesele de schimb, pentru situaţia în care ar fi necesare, până la timpul de livrare – în cazul în care ar fi fost comandată din China, ar fi durat undeva la 3 luni de la semnarea contractului până la achiziţionarea propriu-zisă, ceea ce ar fi însemnat depăşirea termenului impus de proiect, data limită fiind la 31 august, automat nu s-ar mai fi putut valida cheltuielile în cadrul proiectului.”, explică Claudiu Fota, din cadrul Spitalul Municipal Lugoj.

Preţul de achiziţionare al ambulanţei electrice se ridică la suma de aproximativ 61.000 de lei şi va deservi pacienţilor spitalului, cât şi angajaţilor, contribuind la desfăşurarea activităţii în condiţii optime.

redesteptarea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.