Spitalul militar de campanie de la Stadionul CFR din Timișoara, aproape gata. Cand va deveni funcțional

spital 1

130 de militari au lucrat zi lumină la amenajarea unui spital de campanie destinat îngrijirii bolnavilor de coronavirus. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost la fața locului pentru a vedea cum decurg lucrările. Asta pentru că o parte zona destinată spitalului aparține ministerului pe care îl conduce.

CITEȘTE ȘI: Cod galben de fenomene meteo periculoase în vestul țării. Care sunt zonele vizate

El s-a arătat impresionat de viteza și precizia cu care se desfășoară lucrările. “Nu am crezut că voi vedea vreodată o astfel de mobilizare. În trei zile, 130 de oameni, au ridicat un spital de campanie. Probabil mâine sau poimâine va fi funcțional, cu 54 de locuri, cu paturi ATI”, a declarant ministrul, prezent într-o vizită de lucru la Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Spitalul militar de campanie de la Stadionul CFR din Timișoara, aproape gata. Cand va deveni funcțional

  1. Spitalul de campanie militar indică lipsa spitalului civil capabil sa preia cazuri de urgență, orientarea spre zona militară în detrimentul zonei civile, precursorul autoritarismului, deficiențe democratice, etc. Dacă ne gândim la faptul că aceia care instalează corturi militare sunt exact aceeași care aveau obligația să construiască spitale civile, atunci întrebarea este democrația încotro????

  2. bravo lor, un exercitiu bun(pana la urma s-au ridicat niste corturi, nu inteleg rolul plasei de mascare), bine ca nu a plouat. Desi nu se asteapta nimeni sa fie vreu pacient, macar nu are virusi intraspitalicesti precum celelalte.
    PS #realism: cei care au ridicat corturile nu”aveau obligatia sa construiasca spitale civile”, militarii au muncit si politicienii dau interviuri

    1. Foarte corect, militarii au muncit cinstit, poporul este cel care le-a platit integral salariile pentru munca prestată și le va fi recunoscător dacă acel spital nu va avea clienți. Orice muncă voluntar efectuată și fără plată este mai mult decât lăudabilă.
      Problema este că nu putem toți analiza după sloganul noi muncim, noi nu gândim. Iar dacă stăm strâmb și gândim drept, spitalele civile sunt subdimensionate, prost administrate și prea nepregătite pentru epidemia de acum. Spitalul de campanie este un paleativ, o peticeală la repezeală peste lipsa de competență și dezinteresul pentru sănătatea publică manifestate de către toți guvernanții din ultimii 30 ani.
      Sunt ferm convins că orice militar ar prefera salonul decent al unui spital civil în locul unui cort militar instalat în hărmălaia marfarelor de la gara mare.
      Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *