Spitalul Județean își trimite pacienții la Hiperdia pentru investigațiile RMN

Din cauza procedurii de înlocuire a vechiului aparat RMN (Rezonanță Magnetică Nucleară) din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara (SCJUT) – procedură care presupune dezinstalarea vechiului aparat, uzat moral și fizic, și instalarea noii aparaturi, achiziționată de guvern printr-un împrumut făcut la Banca Mondială -, pacienții spitalului sunt redirecționați, pentru efectuarea acestui tip de investigații către un centru de diagnostic imagistic privat.

În urmă cu două săptămâni, serviciul de resort din cadrul SCJUT a organizat procedura de achiziție directă cu invitație de participare, la care a invitat toți operatorii de RMN înregistrați în Timișoara. Surprinzător și nu prea, la „Județean”, s-a prezentat un singur operator, Hiperdia, care, evident, și-a adjudecat contractul cu spitalul.

Absența celorlalte două centre imagistice cunoscute din oraș, Neuromed și Telescan, se datorează, probabil, dorinței proprietarilor acestora de a evita un eventual conflict de interese.

Asta în condițiile în care Neuromedul aparține doctorului Horia Pleș, șeful Clinicii de Neurochirurgie din cadrul SCJUT, iar Telescanul este al doctorului Florică Bârsășteanu, șeful Clinicii de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Județean.

Prețul de pornire a procedurii a fost egal cu cel pe care-l decontează Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), pentru fiecare tip de investigație (genunchi, torace etc.), lista de prețuri fiind afișată și pe site-ul CNAS. În condițiile participării la licitație a unui singur operator, prețul de pornire a fost și cel final.

În ce privește durata contractului semnat de SCJUT cu Hiperdia, aceasta este de 30 de zile, cu posibilitate de prelungire, ceea ce înseamnă că, până pe la jumătatea lunii aprilie, toți pacienții Spitalului Județean care vor avea nevoie să facă un RMN vor fi trimiși de medicii specialiști din SCJUT la Hiperdia, iar costul investigației va fi suportat de spital.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Spitalul Județean își trimite pacienții la Hiperdia pentru investigațiile RMN

    1. Intrebarea e buna, asa ca l-am sunat pe directorul SCJUT, doctorul Marius Craina, care ne-a explicat ca RMN-ul de la Spitalul Municipal e fost achizitionat in baza unui proiect de cercetare, iar conditiile proiectului impun ca acel RMN sa fie folosit DOAR pentru pacientii Spitalului Municipal.

Lasă un răspuns