Dezvoltare fără precedent a comunelor de lângă Timișoara. Ce se va face la Giroc, Dumbrăvița, Moșnița, Bucovăț și Remetea

Comunele limitrofe Timişoarei au cunoscut o dezvoltare fără precedent în ultimii ani. Se constată un interes tot mai crescând pentru spaţii de locuit în zona periurbană, îndeosebi în localităţile Giroc, Dumbrăviţa sau Moşniţa Nouă, unde s-au finalizat proiecte imobiliare de dimensiuni nebănuite.

Extinderea demografică a necesitat şi eforturi speciale din partea administraţiilor locale, care au trebuit să asigure locuitorilor condiţii cât mai decente. Dată fiind amploarea fenomenului periurban, dezvoltarea zonelor respective a reclamat şi o implicare a Consiliului Judeţean Timiş, care, în colaborare cu unităţile administrativ teritoriale, a căutat soluţii în acest sens.

Călin Dobra, preşedintele CJT, este convins că timişenii care s-au stabilit în comunele periurbane vor avea noi facilităţi în perioada imediat următoare:

„Din punctul nostru de vedere, infrastructura rutieră a reprezentat o prioritate, în special de a mări capacitatea de trafic de la două la patru benzi. După ce am reuşit să finalizăm drumul judeţean spre Giroc, iată că avem semnat contractul de finanţare pentru patru benzi la drumul Giarmata-Dumbrăviţa-Timişoara şi avem semnat contractul de finanţare şi pentru relaţia Timişoara-Moşniţa Nouă, proiect pe fonduri guvernamentale.

Mai mult, am susţinut şi susţinem proiectele de extindere a apei şi a canalizării şi cred că aceste localităţi necesită o atenţie deosebită din partea consiliului judeţean, având în vedere creşterea demografică produsă, cu o populaţie tot mai numeroasă. În continuare, ne vom concentra pentru promovarea activităţilor de agrement, care vor da un plus de valoare zonei metropolitane.

Totodată, un proiect de o importanţă extraordinară va fi Centura de sud, care va străbate zona metropolitană, de la Şag, traversând apoi Girocul, Moşniţa Nouă, Bucovăţul şi Remetea Mare.

Când vorbesc de partea de agrement, mă refer inclusiv la realizarea sălii polivalente în comuna Giroc, la doar 500 de metri de municipiul Timişoara. Evenimentele care se vor organiza acolo vor atrage nenumăraţi turiști, lucru care nu poate fi decât benefic atât pentru Timişoara, cât şi pentru zona periurbană„.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Dezvoltare fără precedent a comunelor de lângă Timișoara. Ce se va face la Giroc, Dumbrăvița, Moșnița, Bucovăț și Remetea

  1. La si de la Mosnita faci zeci de minute, trecand peste o linie de cale ferata pe care trece un tren la cateva zile si nimeni nu ia nicio masura, nici macar ziarele nu scriu, dar tovarasii de la psd se preocupa de bunastarea noastra…si drapelul rosu ii mai si lauda…

    1. PSD = PNL, la CJT președintele e PSD, la Timișoara și Moșnița primarii sunt PNL, legați de Drumul Boilor, care nu se mai termină.

  2. Multe strazi din ambele comune nu sunt conectate la gaz , de sapat si facut extindere cu teava mai curge multa apa pe Bega,o bataie de joc din partea administratiei locale, multă vorbă si bla, bla.

  3. Bați câmpii , aiureli și minciuni psdiste , e un haos în toată infrastructura , ești depășit și tu și acoliții tai , cică zonă metropolitană , prea mare cuvântul pentru amalgamul de construcții și alte cele deja făcute pentru comisioanele primarilor și a celor de lângă ei .

Lasă un răspuns