Spitalul de Oncologie Timișoara dă semne că ar scăpa de ”metastază”

Vești bune în sănătate: s-ar putea, totuși, ca imobilul abandonat din Calea Torontalului să devină spital pentru tratarea cancerului.

S-a făcut un pas important pentru ridicarea Institutului Regional de Oncologie Timișoara: au fost semnate actele pentru elaborarea studiului de fezabilitate și actualizarea expertizei tehnice.

Momentul este unul semnificativ deoarece Consiliul Județean Timiș a inclus acest obiectiv de investiție pe lista proiectelor transmise pentru finanțare prin Planul Național de Relansare și Reziliență, iar ca să aibă șanse reale la banii europeni, Institutul trebuie să fie susținut de o documentație solidă, să fie un proiect matur.

”Cred că Timișoara și întreaga regiune au nevoie de un Institut Oncologic la standarde europene pentru ca bolnavii și familiile lor să nu mai fie obligați să facă drumuri în străinătate sau să suporte costuri suplimentare. De multe ori am fost întrebat ce se întâmplă cu clădirea abandonată de pe Calea Torontalului, cea care trebuia să fie noul spital municipal al orașului Timișoara. Iată că la această întrebare, ne vor răspunde în scurt timp specialiștii în construcții, care vor stabili dacă și cât anume din clădirea existentă poate fi integrată în ce urmează să devină Institutul Regional de Oncologie Timișoara”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Județul Timiș este unul dintre județele cu cea mai mare rată a afecțiunilor oncologice din România, astfel că se vor face toate eforturile necesare pentru ca Institutul Regional de Oncologie să obțină finanțare europeană prin Planul Național de Relansare și Reziliență.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Spitalul de Oncologie Timișoara dă semne că ar scăpa de ”metastază”

  1. Motivatie demna de luat in seama pentru obtinere fonduri europene: Institut Regional  Tripartit  Timisoara-Szeged-Zrenianin.

Lasă un răspuns