Spitalul de Infecțioase, subiect de scandal pe tema mizeriei. Robu spune că adevărata faţă a clinicii e alta

Un nou scandal a izbucnit la Timișoara pe tema condițiilor mizere dintr-o unitate medicală, după ce o tânără a postat pe Facebook imagini dintr-un salon al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”.

În două fotografii din salonul în care e internat bunicul octogenar al femeii se observă murdărie pe mobilier, pe pereți și pe lenjeria de pat, iar timișoreanca a postat și o explicație, bătând un apropo vizavi de modul triumfalist în care primarul Nicolae Robu își prezintă realizările privind modernizarea spitalului respectiv:

”Nu contest că există acele super-saloane despre care vorbesc unii dintre voi și chiar domnul primar, cu paturi elegante si lenjerii tocmai scoase din ambalaj. Eu nu le-am văzut, bunicul meu de 87 de ani stă în acel «salon», împreună cu alți șapte sau opt colegi de suferință, mănâncă în acele condiții şi își ține lucrurile în acele noptiere infecte. Aceste saloane mizerabile nu ar mai trebui folosite!”.

Robu spune că adevărata faţă a clinicii e alta

Postarea s-a rostogolit pe Facebook până a ajuns subiect național de presă și nu putea trece neobservată de primarul Nicolae Robu. Utilizator pasionat al rețelei de socializare, Robu a contraatacat, postând pe pagina sa de Facebook imagini cu saloane ca scoase din cutie din același spital de la Pădurea Verde și alăturând, la rândul lui, un text explicativ:

”În mediul online și pe posturile naționale TV fac vâlvă niște poze din Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Din păcate, acele poze sunt actuale și prezentarea lor este legitimă. Ceea ce este, însă, incorect, este că nu se spune că cea mai mare parte a Spitalului are deja altă față, așa cum puteți vedea în pozele de mai jos.

După zeci de ani – aproape o jumătate de secol! – în care nu s-a făcut nimic, acum se desfășoară o mulțime de lucrări! Și asta pentru că, în timp ce predecesorilor decidenți de pe parcursul acelor zeci de ani nu le-a păsat, mie îmi pasă! Ironia sorții este, ca de obicei, că nimeni nu a spus nimic când nu s-a făcut nimic, vinovații nefiind deranjați, vâlva este acum când se face și multe sunt deja făcute! Dar eu merg înainte, cu fruntea sus! ”.

”Lenjeria de pat este uzată, dar nu este murdară”

Voichița Lăzureanu, manager al Spitalului ”Victor Babeș”, a declarat pentru ”Renașterea bănățeană”: ”Este pentru prima dată în ultimii 40 de ani când se fac investiții foarte serioase în spital, iar o mare parte a spațiilor sunt deja modernizate de primărie, atât în ceea ce privește condițiile de cazare, cât și fluxurile medicale. Într-adevăr, în corpul de clădire al secției de pneumologie mai avem, la primul și la al doilea etaj, saloane care încă arată foarte rău, dar nu avem ce face și trebuie să internăm și acolo pacienți, din lipsă de spațiu. Nu-i putem ruga pe oameni să se îmbolnăvească după data de 1 iulie, când vor fi încheiate toate lucrările. Într-adevăr, lenjeria de pat este uzată, dar nu este murdară şi vă asigur că igienizările se fac în mod corespunzător în toate spaţiile spitalului”.

Una peste alta, situaţia semnalată este reală, aşa cum o recunosc, de altfel, şi părţile responsabile de managementul, respectiv de starea şi dotarea clădirii respective. Nu e corect, desigur, ca pentru o delăsare care datează de generaţii să se spargă acum toate oalele în capul primarului sau în cel al medicilor, care sunt şi ei, fără îndoială, nefericiţi de pe urma condiţiilor în care sunt nevoiţi să lucreze. Sună strident, însă, a slavă deşartă de politician, ceea ce face Nicolae Robu, pentru că, să fim serioşi, recondiţionarea unei unităţi de sănătate care arată ca-n ţările subdezvoltate nu poate fi niciodată prezentat drept un gest măreţ, ci ca unul absolut normal.

E de înţeles că o modernizare completă nu se face cât ai bate din palme, dar de ce nu s-a dat măcar cu o bidinea pe pereţii respectivi, care par mai degrabă de pivniţă părăsită decât de salon de bolnavi? Sau cu o pensulă pe mobilierul ăla metalic de prin anii ’50 sau poate chiar mai vechi? De ce se mai folosesc nişte jalnice zdrenţe pe post de lenjerii de pat? Nu, doar prietenii de pe Facebook ai unuia sau ai altuia nu pot deţine tote răspunsurile.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Spitalul de Infecțioase, subiect de scandal pe tema mizeriei. Robu spune că adevărata faţă a clinicii e alta

  1. Parerea mea e ca Robu are dreptate. In afara de semafoare nu cred ca vreun timisorean are ce-i reprosa. Spitalul asta arata crunt acum 15 ani cand umblam cu o matusa de a mea pe acolo. Daca in prezent exista saloane aranjate, indiferent ca o fi unu sau sunt doua, atunci e mai bine ca acuma 15 ani.

Lasă un răspuns