Spitalul de Copii a început „să dea din aripă”. Perioada dotărilor se anunță, însă, la fel de complicată

spitalul de Copii

În anul electoral 2012, construirea unei aripi noi pentru Spitalul de Copii din Timișoara părea ceva destul de simplu. Sub recenta impresie a evacuării unei secții a spitalului pentru ca aceasta să poată fi ocupată de noii săi stăpâni, o cunoscută familie de investitori imobiliari, autoritățile locale și cele centrale și-au dat mâna pentru a concretiza prima investiție în domeniul sanitar ridicată la Timișoara în acest mileniu.

Lucrurile nu au mers chiar așa cum s-a preconizat, adică noua aripă să fie terminată în anul 2014, iar piedicile s-au ținut lanț. Mai întâi, etapa de proiectare a durat peste măsură de mult, apoi constructorul a descoperit că are de demolat o fundație mai veche. A urmat etapa de descărcare arheologică și, când să meargă totul bine, antreprenorul a intrat în insolvență, iar lucrările s-au blocat. În cele din urmă, o altă firmă s-a implicat și a repus lucrarea pe linia de plutire. Totuși, un alt ghinion (să sperăm că ultimul) a lovit construcția în toamna trecută, când o macara s-a rupt chiar pe șantier.

Clădirea este totuși conturată

Cei care trec pe lângă construcție își pot face deja o idee despre cum va arăta aceasta, pentru că ferestrele și izolația au fost în parte montate. Conform proiectului, clădirea are demisol, parter și șase etaje. La demisol sunt prevăzute spații pentru farmacie, depozite și secția de radiologie, la primul etaj – policlinica și laboratorul, la etajul al doilea – blocul operator și terapia intensivă, iar în rest, diverse secții ale spitalului, precum și saloane pentru mame, vestiare pentru personal și săli de cursuri.

Autoritățile se arată optimiste și consideră că, din punct de vedere al construcției, aripa nouă va fi finalizată până la sfârșitul acestui an. După aceea se va trece la o nouă etapă, cea a dotărilor, care va fi, la rândul ei, destul de complicată.

În primul rând, costurile vor fi destul de mari, având în vedere că se dorește aparatură de nivel competitiv, iar în al doilea rând, achizițiile publice necesită proceduri îndelungate. Un termen la care spitalul va fi dat în folosință cu dotările de rigoare nu a fost avansat, deocamdată, de nici o autoritate publică, fie ea locală sau centrală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Spitalul de Copii a început „să dea din aripă”. Perioada dotărilor se anunță, însă, la fel de complicată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *