Spitalul de copii dorește să amenajeze un spațiu în zona ultracentrală a Timișoarei cu fonduri europene

Spitalul de copii dorește să amenajeze un spațiu în zona ultracentrală a Timișoarei cu fonduri europene

Spitalul de copii dorește să amenajeze un spațiu în zona ultracentrală a Timișoarei cu fonduri europene.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” a solicitat Primăriei Municipiului Timișoara atribuirea în administrare a unui spațiu în imobilul situat pe bd. Republicii nr. 6, imobil aflat, în prezent, în stare avansată de degradare, în vederea reabilitării și refuncționalizării acestuia.

„Este o inițiativă bună a Spitalului Țurcanu și vom propune consilierilor locali să ne susțină în acest demers, pentru a pune în valoare un spațiu aflat chiar în centrul orașului, dar pentru care nu avem, în clipa aceasta, o sursă de finanțare pe care să o alocăm. Bineînțeles, transmiterea în administrare a spațiului respectiv se va face doar condiționată de realizarea acestei investiții”, transmite primarul Dominic Fritz.

Spațiul are o suprafață totală de 241,41 de mp, clădirea fiind la nivel de parter, cu intrare din curte. Imobilul este în proprietatea Municipiului Timișoara și va fi utilizat pentru extinderea activităților medicale ale spitalului (spitalizare de zi, punct de recoltare analize, studenți și rezidenți).

Comisia de analiză a spaţiilor cu altă destinaţie a hotărât atribuirea în administrare a imobilului, pentru o perioadă de 5 ani, condiționată de depunerea dosarului pentru obținerea de fonduri europene, în acest termen. Consiliul Local al Municipiului Timișoara urmează să se pronunțe asupra proiectului de hotărâre.

CITEȘTE ȘI: Nervi întinși la Timișoara: “Administrație din desene animate. Despre tehnologii atât de riscante, încât ar face de rușine și țări bananiere”

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timişoara este principalul furnizor de servicii medicale cu profil pediatric din zona de vest a României. Este un spital cu tradiție, înființat în anul 1903 şi are o activitate profesională diversificată, ce acoperă toată gama specialităților pediatrice. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” se află în administrarea Primăriei Municipiului Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *