Spitalele din vestul țării, la capacitate maximă. Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara este plin de câteva săptămâni

salon 1

Spitalele în care sunt tratați pacienții infectați cu SARS CoV-2 au ajuns la capacitatea maximă. Autoritățile caută metode pentru a mări numărul paturilor destinate tratării acestor cazuri, în condițiile în care și județele învecinate se confruntă cu aceleași probleme. In vestul tarii, 3.687 de cazuri de COVID19 s-au inregistrat de la inceputul pandemiei pana acum. Judetele Timis si Arad au trecut deja de 1200, respectiv 1100 de cazuri, iar Hunedoara se apropie de 1.000, in timp ce Caras Severinul se claseaza printre judetele cu putine persoane infectate, aproape 300.

CITEȘTE ȘI: Sicriu în flăcări la priveghi, după ce o lumânare aprinsă a căzut la picioarele mortului

În județul Timiș, spitalul care se ocupă de cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 este cel de boli infecțioase Victor Babeș, care este plin de câteva săptămâni. Conducerea a reorganizat de patru ori până acum unitatea sanitară pentru a fi marită capacitatea de internare.

În prezent, unitatea are 114 paturi pentru pacienții cu COVID19, toate ocupate.

La fel sunt și cele de la terapie intensivă, 16 la număr: 4 în spital și 12 în unitatea mobilă de ATI adusă în curtea spitalului în urmă cu două săptămâni.

Cazuri au mai fost internate la spitale suport din județ, iar între timp a mai fost deschis spitalul militar de campanie de pe stadionul CFR, unde mai sunt aproximativ 50 de paturi care erau, de asemenea, ocupate.

În județul Arad, la spitalul județean sunt 203 paturi pentru cazuri covid, aproape toate ocupate, așa că pacienții au mai fost directionați spre spitalul din Ineu. La terapie intensivă, din cele 27 de paturi din județ destinate acestor cazuri, jumătate erau ocupate, potrivit autorităților. Și acolo se pregătește deschiderea unui spital de campanie care va avea o capacitate de 280 de locuri.

Situația nu este prea bună nici în județul Hunedoara. De aproximativ o săptămână spitalele din mai multe orașe (Hunedoara, Orăștie, Hațeg, Vulcan și Lupeni) nu mai au locuri pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Autoritățile au decis, în această situație, ca Sanatoriul de pneumoftiziologie Geoagiu, cu o capacitate de 100 de locuri, să devină unitate suport.

În județul Caraș Severin sunt 130 de locuri la spitalele din Reșița și Caransebes. Ocupate: 123. La ATI, deocamadată, nu este internat niciun pacient cu COVID19, iar până acum, nu au fost redirecționate cazuri spre alte spitale. Preventiv, însă, zilele trecute au fost suplimentate paturile pentru pacienții cu COVID19. Erau 100, iar acum sunt 130.

sursa: stiriletvr.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *