Spitale din vestul țării, fără Remdesivir de două săptămâni. Pacienților le sunt administrate scheme de tratament cu alte medicamente

Șapte decese și 316 cazuri noi în Timiș: Timișoara-196, Lugoj-11, Dumbrăvița-8, Ghiroda-6, Giroc și Moșnița-câte 5. Toate localitățile

În plină explozie a cazurilor de COVID-19, spitalele din Caraș-Severin au rămas fără Remdesivir, considerat cel mai eficient medicament antiviral în cazurile grave de infecție cu coronavirus. Medicamentul lipsește de peste două săptămâni din cele două spitale COVID-19 din județ.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus, 2 noiembrie: 123 de cazuri noi în Timiș și un deces. Care este situația la nivel național

De aproximativ 30 de doze de Remdesivir pe zi este nevoie pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 aflați în Spitalul Județean de Urgență Reșița și în Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. La mijlocul lunii octombrie, însă, toate stocurile au fost epuizate și pacienților le sunt administrate scheme de tratament cu alte medicamente.

Direcția de Sănătate Publică a transmis la Ministerul Sănătății necesarul de Remdesivir pentru cele două spitale însă, deocamdată, nicio doză nu a ajuns în județ.

La această dată, în spitalele din Reșița și Caransebeș sunt internați 142 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 dintre care 14 sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă. În ultimele două săptămâni, aproximativ 140 de pacienți au fost declarați vindecați și 37 au decedat.

sursa: stiriletvr.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *