”Speranța”, la cote ridicate

”Speranța”, la cote ridicate

”Speranța”, la cote ridicate

Copiii cu dizabilități vor avea condiții decente de locuit, care merită efortul autorităților. Consiliul Județean Timiș construiește în Timișoara un centru de recuperare modern pentru copiii cu dizabilități.

Realizarea acestei investiții este cu atât mai importantă cu cât, în prezent, activitatea celor de la „Speranța” se desfășoară într-un spațiu închiriat, impropriu.

CITEȘTE ȘI: Sătenii din centrul Timișului vor fi racordați la gaz

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, a efectuat, în acest sens, o vizită pe șantierul noului sediu al celor de la „Speranța”, concluziile fiind dătătoare de optimism.

Astfel, în timp ce în multe alte cazuri se constată înârzieri, aici lucrările se află în avans cu aproximativ cinci la sută față de graficul preconizat.

Cu structura de rezistență finalizată, se lucrează la compartimentări și zidărie. Sa avansat și cu instalația electrică, fiind realizat cablajul. În lucru se află acum și hidroizolația terasei. Stadiul fizic este în prezent de peste 50 la sută.

Termenul de predare contractual este luna august a anului 2023, însă acesta ar putea fi devansat, având în vedere ritmul rapid al lucrărilor. Investiția se ridică în acest moment la aproape 10,6 milioane lei, fondurile fiind asigurate din bugetul național dar și din cel județean.

Suma contractului va fi ajustată în contextul modificărilor prețului la materiale, conform legii. Clădirea este amplasată în Timișoara, pe strada Cornelia Sălceanu nr. 11.

Capacitatea noului centru de recuperare va fi de aproximativ 300 de copii și adolescenți cu deficiențe, care vor beneicia astfel de condiții superioare celor existente în prezent. Centrul va avea o suprafață de aproape 2.900 de metri pătrați, P+3E.

La noua construcție va exista și un bazin de înot, precum și cabinete medicale și psihologice, dar și pentru terapii specifice (logopedie, kinetoterapie, electroterapie, ergoterapie, art-terapie, meloterapie, sprijin în învățare, psihoterapie, terapie prin joc, stimulare polisenzorială).

De asemenea, au fost prevăzute atât spații de cazare pentru părinți și copii, cât și o sală pentru luat masa.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *