Spaimă şi groază: tren lovit în plin în Gara Arad!

Şase persoane au fost rănite după ce o locomotivă nu a reuşit să încetinească şi a lovit cu putere o garnitură de vagoane.

Spaimă şi groază în Gara CFR, duminică în jurul orei 15.00. Şase persoane au fost rănite, alte câteva au suferit mici contuzii şi toţi pasagerii unui tren au tras o sperietură zdravănă. Trenul care circula pe relaţia Timişoara Nord-Arad-Oradea a oprit în staţia noastră pentru ca locomotiva să fie schimbată. Prima locomotivă a fost trasă de pe linii, după care o altă locomotivă a intrat pe linii pentru a fi legată de garnitura de vagoane. Dar, din declaraţiile martorilor, locomotiva a rămas fără frâne şi a intrat cu viteză în tampoanele vagonului. Impactul puternic a făcut ca toţi călătorii din tren să cadă, să zboare dintr-o parte în alta în compartimente, să se lovească unii de alţii. Şase dintre pasageri au fost răniţi, patru dintre ei fiind transportaţi la Spitalul Judeţean Arad pentru îngrijiri şi investigaţii.

Directorul medical al spitalului, Monica Puticiu, a anunţat că, din fericire, toţi sunt doar răniţi uşor, suferind traumatisme craniene uşoare şi contuzii la membrele inferioare şi la nivelul toracelui. Doi dintre pasagerii transportaţi la spital sunt copii, unul de 17 ani şi celălalt de 14 ani.

Pompierii au fost chemaţi la faţa locului pentru a tăia gardul care delimitează liniile de tren, totul pentru ca medicii să aibă acces mai uşor la pasagerii răniţi. Pe fir a intrat şi Poliţia
Transporturi Feroviare, care va demara o anchetă ce va stabili cauzele exacte care au dus la producerea acestui incident. Mecanicii de locomotivă şi ceferiştii care se ocupau de cuplarea vagoanelor la locomotivă vor fi audiaţi primii, ei putând desluşi iţele unui eveniment care putea să devină o adevărată tragedie.

aradon.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns