Soțiile miniștrilor din Guvernul Ponta câștigă sume impresionante

daciana si ponta

Soțiile miniștrilor din Guvernul Ponta câștigă sume impresionante. Jumătățile politicienilor au profesii diverse, de la politicieni şi afacerişti la pensionari şi femei casnice.

Soţia premierului Victor Ponta, Daciana Sârbu, obţine zeci de mii de euro din activitatea de eurodeputată, în vreme ce consoarta premierului interimar, Gabriel Oprea, câştigă aceeaşi sumă, deşi este casnică.

De cealaltă parte, soţia ministrului Culturii, Ana Maria Vulpescu, are un salariu lunar de numai 2000 de lei, se arată într-un top realizat de publicația Adevărul.

Eurodeputata Daciana Sârbu, câştigă 74.408 euro în fiecare an, din activitatea sa în PE, dar se ocupă şi de afaceri. Firma acesteia se ocupă de comercializarea pâinii şi s-a numărat printre operatorii economici care au avut de câştigat de pe urma scăderii TVA la pâine.

Consistente sunt şi veniturile soţiei premierului interimar, Gabriel Oprea. Sanda Oprea deţine, în coproprietate cu liderul UNPR, şapte imobile din închirierea cărora cei doi câştigă peste 290.000 de lei pe an.

Un venit deloc neglijabil are şi soţia ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc. Rodica Cazanciuc, care este şi verişoara premierului Victor Ponta, a încasat anul trecut peste 11.000 de lei pe lună de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România, unde este director.

În clasamentul veniturilor câștigate de soțiile de miniștri se află și Nicoleta Nicolicea, soţia ministrului Eugen Nicolicea, care a fost angajată anul trecut la Cancelaria premierului Victor Ponta. În 2014, ea a obţinut 25.346 de lei din activitatea de consilier, dar şi 8835 de lei de la S.C. „Sursa Zilei Media”, care deţine site-ul sursazilei.ro.

realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns