Sorine, cine-i cu tine?

sorine 13 febr

Numele lui Sorin Grindeanu a fost intens vehiculat în ultimele două-trei luni ca posibil viitor preşedinte al PSD. Prezenţa sa la două evenimente din teritoriu ale social-decmoraţilor, la Olt şi la Timiş, a alimentat ideea că el va prelua şefia formaţiunii, la următorul congres.

CITEȘTE ȘI: Poleiul a făcut prăpăd pe șoselele din Timiș. Opt accidente rutiere, 12 victime. Foto

Cel puţin la conferinţa de la Timişoara, Grindeanu a avut un discurs de şef de partid, fixând principalele obiective şi modul în care PSD ar trebui să iasă din degringolada în care se zbate acum. Nu insistăm pe acestea, nu e vremea lor în acest moment. Important era că atât discursul fostului premier, cât şi declaraţiile sale din conferinţa de presă care a urmat evenimentului lăsau să se înţeleagă că e doar o chestiune de timp până va reveni în PSD.

Pe ce poziţie? După ce ai fost prim-ministru şi dacă mai pui la socoteală că lista liderilor charismatici din PSD ţine mai mult de mulţimea vidă, era clar că Grindeanu nu poate reveni în partid doar ca un simplu membru în echipa lărgită de conducere, ci doar să stea la masa bogaţilor, poate chiar în capul ei. Iată, însă, că timpul trece şi revenirea fostului premier în PSD întârzie. În plus, apele nu mai par să curgă în direcţia aşteptată de simpatizanţii lui Sorin Grindeanu, pentru că la vârful PSD s-au cam făcut alte jocuri, în care timişoreanul a fost lăsat pe margine.

Până acum, prietenia sa cu Marcel Ciolacu a fost unul dintre elementele care au susţinut candidatura sa la funcţia de preşedinte, în ideea ca şeful Camerei Deputaţilor să facă, apoi, un pas în lateral, urmând să se ocupe de alte lucruri din bucătăria partidului. Se pare că nu-i chiar aşa. Lui Ciolacu începe să-i placă să stea în capul mesei, să fie aclamat în timp ce unul îi toarnă în pahar şi altul îi schimbă farfuria, în timp ce Grindeanu nu e sigur nici dacă mai prinde un scaun în colţul mesei. Cine îi face şi lui un loc? Ciolacu? Nea Paul? „Batman, Batman”, făcea ironii „prietenul” Ciolacu la Timişoara, în faţa întregului activ de partid, cu trimitere la Sorin Grindeanu. Tot Ciolacu era cel care îl ridica în slăvi pe Alfred Simonis, pe care-l vede peste Grindeanu, spunând asta în public, ca să le închidă gura celor care îl văd mare preşedinte pe fostul premier. Adică, PSD Timiş, de ce îţi mai trebuie Ronaldo, când îl ai deja pe Messi? Nu ştii că nu pot juca ambii pe acelaşi post? Fireşte că s-a creat multă confuzie în rândul pesediştilor timişeni şi e deja de notorietate faptul că destui primari stau cu bagajele făcute şi aşteaptă cum se aşază lucrurile la Bucureşti, ca să vadă dacă pleacă sau nu.

Unii ar rămane în partid doar cu condiţia ca Sorin Grindeanu să aibă o funcţie foarte importantă în conducerea centrală a PSD. Este însă o posibilitate ce se subţiază tot mai mult, fapt pentru care o grupare din PSD Timiş e dependentă de următoarea ieşire publică a lui Sorin Grindeanu: va vorbi despre obiectivele PSD sau despre tehnologia GSM? De-abia atunci, va fi clar pentru toată lumea cine-i mai bun: Messi sau Ronaldo.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Sorine, cine-i cu tine?

  1. Imi era clar de mult ca autorul articolului, Silviu Florescu, e pro-PSD 100%. Nici o problema, e nevoie de o multitudine de viziuni si pareri in lumea asta. Acum vad ca e la per-tu cu Sorin Grindeanu, lucrurile se leaga. Ziarism profesional, „care este”, vorba lui
    Marian Vanghelie, un PSD-ist de calitate, mandria partidului, pana i-a luat locul Viorica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *