Sorin Grindeanu: România solicită CE alocări suplimentare pentru proiectele de infrastructură

Grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că România solicită Comisiei Europene alocări suplimentare de fonduri pentru a gestiona creșterile de prețuri ce pot afecta proiectele de infrastructură.

Sorin Grindeanu a semnat joi, alături de alte opt state membre -Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia și Slovacia-, o Declarație privind acțiunile la nivel european pentru finalizarea investițiilor în infrastructură.

Sorin Grindeanu spune că acestea cer acordarea de fonduri suplimentare pentru a evita neîndeplinirea obiectivelor asumate în contractele semnate și rezilierea acestora, din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcție.

CITEȘTE ȘI: Trenuri directe, zilnic, din București spre Halkali/Istanbul, Sofia și Varna. Cât costă biletele?

„Mai exact, ne dorim sprijinul Comisiei Europene prin extinderea perioadei de eligibilitate pentru fondurile de coeziune până în 2024, pe modelul fondurilor gestionate de către DG MOVE.

Extinderea solicitată vizează obiectivul global de finalizare a rețelei TEN-T în termen și menținerea finanțării europene pentru proiectele contractate în curs de implementare sau planificate”, susține ministrul Transporturilor, scrie antena3.ro.

Conform acestuia, va fi evitat astfel un blocaj al proiectelor de infrastructură mare din Uniunea Europeană din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcție sau de lipsa/ întârzirea furnizării acestora.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *