Sorin Grindeanu reprezintă județele Românei la summit-ul regiunilor Europei

grindeanu 1

Județul Timiș este membru al Adunării Regiunilor Europene (ARE), cea mai mare reţea europeană a autorităţilor locale, care aduce laolaltă peste 200 de regiuni din 35 de ţări şi 16 organizaţii interregionale. Înfiinţată în 1985, Adunarea Regiunilor Europene reprezintă un forum al cooperării interregionale şi un promotor al intereselor regiunilor la nivel european.

ARE organizează miercuri, 28 septembrie, la Bruxelles, Summit-ul Regiunilor, eveniment la care va lua parte și președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu. Sub denumirea „Contribuția regiunilor europene la managementul viitorului”, conferința ARE din acest an are rolul de a clarifica nevoile de dezvoltare ale regiunilor, pentru asigurarea unei politici de coeziune puternice după 2020.

În cadrul acestui eveniment organizat de ARE, care va fi deschis de președintele Comitetului Regiunilor, Markku Markkula, vor susține alocuțiuni comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, și președintele Comisiei de Dezvoltare Regională din cadrul Parlamentului European, Iskra Mihaylova, președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, și câte un reprezentant regional din Spania, Italia, Belgia, Franța, Germania, Polonia, Finlanda, Danemarca și Slovenia.

“Sunt onorat că am fost invitat de ARE să susțin, în cadrul acestui summit, punctul de vedere al tuturor consiliilor județene din țara noastră privind politica de coeziune începând cu 2020. Participarea la acest eveniment este foarte importantă, în condițiile în care dezvoltarea regiunilor europene, inclusiv a județului Timiș, depinde și de politicile de coeziune și de alocările de fonduri europene. La finalul summit-ului va fi redactată o declarație comună a regiunilor, care va fi înaintată instituțiilor europene”, a precizat președintele CJT, Sorin Grindeanu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Sorin Grindeanu reprezintă județele Românei la summit-ul regiunilor Europei

  1. facem orice numai ce trebuie nu … summit-ul regiunilor – ma lasi, un mucia-ciucea reprezentant pentru ce – un fâs de comisie made in romania pentru f****t banul prostului de contribuabil … vom astepta AVANTAJELE intalnirii … numai sa nu iesim la pensie ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *