Sorin Grindeanu, propus premier

Sorin Grindeanu, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, este propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier al României.

Nominalizarea lui Sorin Grindeanu pentru funcția de premier al României, venită miercuri seară din partea președintelui PSD, Liviu Dragnea, a luat prin surprindere și nu prea publicul timișean. Zvonurile cu privire la această propunere existau încă de la anunțarea rezultatului alegerilor din 11 decembrie.

Cu toate că a negat că ar pleca ministru, Sorin Grindeanu, încă președinte al Consiliului Județean Timiș, a evitat, la cea mai recentă întâlnire cu presa timișeană, să răspundă dacă ar merge la București pentru a fi premier.

Sorin Grindeanu este, la ora actuală, președintele Consiliului Județean Timiș, a fost deputat în legislatura 2012-2016 și ministru al comunicațiilor în Guvernul Ponta.

Anterior, a fost membru în Consiliul Local Timișoara (2004-2008) și viceprimar al orașului de pe Bega în perioada 2008-2012.

Sorin Grindeanu a împlinit 43 de ani la 5 decembrie, este căsătorit și are doi copii.

Originar din Caransebeș, a absolvit Secția de informatică a Facultății de Matematică din cadrul Universității de Vest din Timișoara în 1997, specializându-se ulterior în Baze de date.

A lucrat ca preparator și apoi asistent la Univesitatea de Vest, apoi a devenit director al Direcției pentru Tineret și Sport Timiș.

A intrat în politică în anul 1996, ca membru al PDSR (ulterior PSD) și a parcurs în 20 de ani toate treptele ierarhiei de partid.

În privința averii pe care o deține împreună cu familia, nu se poate spune că este bogat, dar nici sărac. Are o casă la Giroc, un teren moștenit de soție la Banloc, un ATW, a împrumutat în 2015 firma soției (farmacist-diriginte) cu 83.500 de lei și 20.000 de euro.

În declarația sa de avere mai figurează un credit bancar de 44.800 de euro, scadent în 2035. Soția sa a mai obținut anul trecut, în afara veniturilor de farmacist, chirii în valoare de 33.300 de lei.

Prima declarație după propunere

Imediat după ce Liviu Dragnea a anunțat propunerea ca premier să fie bănățeanul Sorin Grindeanu, acesta a declarat: „În primul rând le mulţumesc colegilor mei pentru votul de astăzi din Comitetul Executiv Naţional. E o mare responsabilitate şi simt în spate această responsabilitate. Nu doar a votului pe care l-am primit azi din partea colegilor mei, ci a votului românilor pentru un program de guvernare pe care trebuie să-l punem în practică. Am avut, dacă se poate spune aşa, o rugăminte în faţa colegilor din Comitetul Executiv Naţional, dar în primul rând o rugăminte faţă de preşedintele partidului, faţă de domnul Liviu Dragnea, de a-mi fi alături, fiind cel care a coordonat echipa şi cel care a făcut acest program de guvernare, pentru a ajuta la implementarea acestuia. E şi un lucru simplu, pentru că e un program foarte clar, pe etape. Dar, totodată, e şi complicat, fiind un program complex care se referă la foarte multe aspecte, la aproape toate aspectele vieţii noastre. De aceea a fost această rugăminte de a-mi fi tot timpul alături şi, sigur, de a mă ajuta,dacă această propunere va fi acceptată de domnul preşedinte Iohannis”.

 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 Răspunsuri “Sorin Grindeanu, propus premier

  1. Mult succes d-lui Grindeanu , este un om tanar bine pregatit, cu experienta politica, cu mult bun simt si foarte important nu uita de unde a plecat.

  2. Mas bucura sa ajunga si un banatan in functia de Prim Ministru ,ca nu am mai avut de la abolirea Monarhiei de la Dr Petru Groza .Si daca vei ajunge D-le Grindeanu ,sa nu uiti sa faci ceva si pt locurile acestea, ca de cand o inceput comunismul si ultimii 26 de ani de democratie ,desi Banatu a fost printre primi contributori la Bugetul Statului investitiile au fost uitate ,vezi Clujul si Tg Jiu …

  3. Se schimba lumea ,poate odata cu ea si tara mea . In aceasta cheie vad propunerea pentru o inalta functie a unui cocitadin . Destul au fost adusi lideri de la centru ,unii dintre ei chiar alesi , dar care nu ne-au reprezentat si au si esuat politic lamentabil . Succes d-lui Grindeanu , daca va deveni prim-mimistru ,fiind o persoana carismatica ,pregatita profesional si politic , î

Lasă un răspuns