UPDATE. Sorin Grindeanu este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. S-au ales şi vicepreşedinţii

A treia oară a fost, într-adevăr, cu noroc la întrunirea aleșilor județeni, care s-au constituit în noua formulă și și-au desemnat conducerea pentru următorii (cel mai probabil) patru ani. Toți cei 37 de consilieri județeni au fost prezenți la ședința în plen de miercuri.

Roxana Iliescu

PSD, ALDE și PMP au mers pe formula anunțată, astfel că au luat toate trei funcțiile din CJT: Sorin Grindeanu – președinte, Roxana Iliescu și Traian Stancu – vicepreședinți.

Traian Stancu

Opoziția nici măcar nu a încercat să acceadă la vreo funcție și nu a anunțat, măcar de formă, vreun candidat. Candidatul PNL la funcția de conducător al CJT, Alin Popoviciu, s-a retras de pe listă, lăsând locul următoarei persoane. S-au depus jurăminte, s-au ținut scurte discursuri și cam atât, noul președinte Sorin Grindeanu anunțând că de acum înainte s-a terminat cu politica la CJT, pentru că începe administrația.

Dând dovadă de disciplină, aleșii locali ai timișenilor au venit cu toții la ședința de validare și de alegere a șefilor. Au fost 37 de consilieri județeni miercuri, în sala multifuncțională a Palatului administrativ, iar întrunirea a fost condusă, în prima parte, de Viorel Coifan, în calitate de decan de vârstă. Unii dintre candidați s-au retras, astfel că formula completă a CJT a devenit: PSD – Sorin Grindeanu, Călin Dobra, Dan Poenaru, Cătălin Tiuch, Adrian Negoiță, Mihai Ritivoiu, Adrian Pau, Dorin Cutu, Romanița Jumanca, Victor Dumitrașcu, Deian Plavoșin, Nicu Bădina, Cristian Dolecek, Cătălin Sima, Alexandru Iovescu, Marius Gavrilaș; PNL – Marian Vasile, Nicolae Bitea, Mihăiță Bojin, Cosmin Costa, Liviu Borha, Ligius Buboi, Liviu Cocean, Lucian Blaga, Viorel Coifan, Adrian Ștef, Adrian Pășcuță, Dan Sarmeș, Tiberiu Lelescu, Sorina Ciurlea; UNPR – Titu Bojin, Viorel Matei, Nicolae Oprea; ALDE – Traian Stancu, Nistor Geană (în locul Ion Davițoiu), PMP – Roxana Iliescu, Dorin Cândea.

Fără comentarii

După eșecul negocierilor purtate mai mult de o săptămână cu diverse partide și în diverse formule, PNL și UNPR nici măcar nu au mai anunțat vreo candidatură la funcțiile de conducere din CJT. Le-au lăsat, astfel, cale liberă lui Sorin Grindeanu, pentru funcția de președinte, și Roxanei Iliescu și lui Traian Stancu, pentru cele de vicepreședinți. În timp ce Grindeanu și Stancu au primit câte 20 de voturi, adică exact numărul celor din alianță, Roxana Iliescu a primit 21 de voturi, ceea ce înseamnă că a primit încrederea unui consilier în plus.

Gata cu politica

Primul mesaj al lui Sorin Grindeanu în calitate de președinte al CJT a fost: „De azi, politica s-a terminat și începe administrația. Va fi o administrație transparentă, decentă, în folosul locuitorilor județului Timiș”. Într-o primă fază, noul conducător al instituției dorește să se ocupe de problemele la zi ale județului, mai ales că Timișul nu se află într-o situație foarte bună la ora actuală, fiind afectat de inundații, iar CJT le-ar putea fi de ajutor oamenilor. Grindeanu a mai precizat că, de acum înainte, nu va mai răspunde la întrebări legate de politică în cadrul consiliului județean, dar a menționat: „Am trecut în ultimele săptămâni prin experiențe pe care nu le doresc numănui”.

Cei doi vicepreședinți, Roxana Iliescu și Traian Stancu, s-au axat în declarații pe ideea că, de această dată, în politică a câștogat seriozitatea, așa cum nu se prea întâmplă pe la noi.

Fostul președinte al CJT, Titu Bojin, și-a reluat locul de consilier județean și a felicitat noua conducere. El și-a exprimat disponibilitatea de a fi de ajutor președintelui și vicepreședinților cu tot ce îi va sta în putință. „Cred că a fost un mandat foarte bun, din punct de vedere al infrastructurii, social și chiar cultural. Sper să găsim soluții ca actualul mandat să fie și mai bun pentru locuitorii județului Timiș”, a mai spus Bojin.

Robu s-a consolat

După ce apele s-au aranjat la CJT probabil așa cum și-a dorit, copreședintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a reacționat în urma constituirii consiliului județean. El a remis un comunicat în care a vorbit despre respectarea voinței electoratului, dar a prezis că noua alianță de la județ – PSD, ALDE și PMP – nu are cum să dăinuiască, fiind una „împotriva naturii”. Liberalii – declară Robu – își vor juca de acum înainte rolul de opoziție constructivă în CJT, „alături de partenerii din UNPR”.

FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

10 thoughts on “UPDATE. Sorin Grindeanu este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. S-au ales şi vicepreşedinţii

  1. Este normal ca și în Timiș să conducă comuniștii sub numele de ”socialiști” ? Desigur că fiind al lor, te bucuri … Păcat de Timiș scriu și eu !

 1. In viata mea nu mi-a fost o persoana mai antipatica decat acest ” domn” care pretinde a fi inteligent,cand de fapt el saracu abia a terminat scoala cu 5,6…dar prost sa fii noroc sa ai. Da,dl Bojin era un om integru din toate pctele de vedere. Pacat de Timisoara! 🙁

  1. Vezi ca Timisoara este „penelista”, cu Meritocratu’ Estompat in frunte! :))) Daca si Grindeanu a fost comunist…No comment!

  2. Acest domn a fost primul sau al doilea la treapta a II-a la Liceul Traian Doda din Caransebeș, a avut una din primele medii la bacalaureat și una din primele medii la admiterea la Facultatea de Informatică la UVT. Și scriu ca unul care nu l-a votat și nu a votat niciodată PSD-ul sau vreun candidat al acestui partid în ultimii 25 de ani.

 2. Cat de frustrat poti sa fii sa faci o persoana care la vremea revolutiei avea 16 ani comunista? Asta denota faptul ca este singurul lucru pe care gasiti sa-l reprosati. Cu siguranta aveti o indoctrinare pnl-ista din exprimarea dumneavoastra.

 3. Cum va simtiti bojin si dobra in calitate de fosti ? Nu e bine asa-i ? Cam asa s-au simtit si cei pe care i-ati dat deoparte voi fara a avea vreo vina ca sa va promovati protejatii penali . Dumnezeu nu doarme !

 4. Atunci sa-l felicitam pe noul consilier, si il rugam sa treaca pe la Sanovita si sa se intereseze de groapa de gunoi, care pute (mai ales cei din Chizatau au mult de suferit). Ori o inchide, ori sa fie o groapa ecologica, asa cum a promis ultimul primar mincinos. Si dorim sa aflam cand se termina canalizarea promisa. Cate secole mai trebuie ca sa mergem in gradina? Este o mare rusine ca in anul 2016 inca nu sunt canalizate satele. Se mira marii conducatori de ce sateni isi parasesc satele si sa muta in orasele, deja agolomerate. Speram ca domnul Grindeanu se tine de promisiuni si face ceva pentru cetateni si nu numai pentru buzunarele politicienilor.
  Vrem CANALIZARE

Lasă un răspuns