VIDEO – Sorin Grindeanu: Mâine facem şedinţă pentru abrogarea Ordonanţei 13

Sorin Grindeanu: S-au creat toate premisele ca începând din acest an minimul de kilometri pe care CNAIR să îi dea în folosinţă să fie de 100 de km pe an

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, în urmă cu puţin timp, că s-a decis demararea unor discuţii privind abrogarea Ordonanţei 13, referitoare la modificarea Codului Penal.

Strada a câştigat o bătălie, după cinci zile de protest. La ora 20.20, premierul Sorin Grindeanu a anunţat că duminică va avea loc o şedinţă de Guvern în care Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale va fi abrogată.

Acesta a spus că se va găsi un termen legal pentru ca OUG să nu intre în vigoare: abrogare sau prorogare, fapt care îi nemulţumeşte pe cei din stradă, întrucât prorogarea presupune amânarea intrării în vigoare.

Şeful Guvernului a mai anunţat că Ministerul Justiţiei îşi va asuma consecinţele pentru confuziile şi distorsiunile privind OUG, dând de înţeles că este posibil ca Florin Iordache să demisioneze din funcţie.

Iată declaraţiille premierului:

„Bună seara. Am ascultat multe opinii in aceste zile, de la colegii mei, din partidul din care am făcut parte 20 de ani, colegi din coaliţie, colegi de politica, de la partide de opozitie, opinii de la oameni simli, vocea strazii(….)Vin azi sa va spun decizia mea ca prim-ministru: nu vreau si nu doresc sa dezbinăm Romania, nu poate fi rupta in doua. Romania pare rupta in doua. In acelasi timp, tot ce insemana deciziile pe care CCR le-a luat in timp si care nu au fost pusa in practica, este normal sa fie transpuse legal. Pe de alta parte, am vazut mitingurile. Ca si prim-ministru va anunt ca am luat cateva decizii: maine vom face in regim de urgenta o sedinţă pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă.(…) Vom găsi termenul legala ca sa nu intre in vigoare – abrogare, prorogare 2. E nevoie totusi de punerea in concordanta a decizie CCR. Voi demara consultare cu celalalte partide, excluzand pragul de 200.000 de lei, astfel ca dupa un dialog pe care sper sa-l am, in cel mai scurt timp sa trimitem proiect de lege spre Parlament. De asemenea, e important sa spunem ca toate argumentele pe care le-am avut in sustinerea OUG nu au fost bine comunicate. Din acest motiv s-a creat multa confuzie, distorsiuni, care nu au legatura cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul si ministrul Justitiei isi asuma consecintele Inchei prin a va spune ca doresc in continuare sa pun in practica programul de guvernare, mai avem 12 puncte de adoptat astfel incat ce au votat romanii sa se regaseasca in viata lor. Va multumesc, o seara buna”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “VIDEO – Sorin Grindeanu: Mâine facem şedinţă pentru abrogarea Ordonanţei 13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *