Sorin Grindeanu, despre discursul lui Iohannis: Nu l-am urmărit. Am citit un transcript

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi, că nu a asistat la discursul preşedintelui Iohannis din Parlament deaorece nu a fost invitat, dar că a citit transcriptul discursului şi că, dacă el era în locul şefului statului, ar fi făcut un apel ”la calm, la stabilitate, la revenire la normalitate”.

„Am citit un transcript, ca să fiu cât se poate de sincer. Eu aş spune ce poate aş fi făcut eu: aş fi îndemnat – şi asta fac acum, nu-mi permit să fac eu observaţii despre ce spune preşedintele României sau oricine altcineva aş fi făcut un îndemn la calm, la stabilitate, la revenire la normalitate”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

El a mai spus că, din punctul său de vedere, asta ar fi fost „abordarea corectă”.

Sorin Grindeanu a spus că nu a asistat la discursul preşedintelui Klaus Iohannis deoarece nu a fost invitat.

„Nu am fost prezent, neavând invitaţie. Preşedintele a vrut să se adreseze Parlamentului şi asta s-a întâmplat. Dacă eram parlamentar – nu sunt – probabil că eram în sală. (…) Din ce am înţeles, cererea era pentru Parlament”, a precizat premierul.

Camera Deputaţilor şi Senatul nu au transmis nicio invitaţie instituţiilor importante ale statului sau ambasadelor pentru participarea la şedinţa comună de marţi în care preşedintele Klaus Iohannis a adresat un mesaj Parlamentului, potrivit unor surse politice.

Sursele citate au arătat că, de regulă, acest act de protocol era îndeplinit de către Camera Deputaţilor, care transmitea aceste invitaţii către preşedinţii/liderii instituţiilor importante ale statului şi către ambasade în calitate de gazdă e evenimentului, şedinţele comune desfăşurându-se în sala de plen a Camerei Deputaţilor.

Sursa: mediafax.ro

2 Comments
ANA 8 februarie 2017
Nu ati avut ce pierde ...nu puteti invata nimic bun de la un asemenea tradator de tara...SUCCES DOMNULE PRIM MINISTRU