Primăria Timişoara va cumpăra terenuri pe care le va transforma în parcuri

Municipalitatea timişoreană are în vedere cumpărarea de terenuri virane pe care să amenajeze parcuri şi spaţii verzi. Este planul anunţat de Nicolae Robu, care susţine că i-a puse deja la treabă pe angajaţii săi pentru identificarea de terenuri situate în locuri potrivite pentru acest gen de amenajări.

„Aș vrea să creștem suprafața verde a oraşului, dar pe cea adevărată. Eu nu consider spaţii verzi acele fâşii dintre trotuar şi carosabil, unde nu este niciun fir de iarbă. Când e vreme ănsorită, acolo e praf, iar când ploiuă e noroi. Mulţi îşi parchează maşinile pe astfel de spaţii şi aduc noroiul pe carosabil. Ulterior, noroiul înfundă reţeaua de canalizare.

Fâșiile acelea trebuie desființate. Vreau să cumpărăm terenuri pentru amenajarea de parcuri şi le-am dat deja dispoziţie colegilor mei să identifice asemenea suprafeţe. Sunt multe parcele care aparţin unor instituţii ale statului, subordonate diverselor ministere, dar sunt lăsate de izbelişte. Un teren din Calea Lipovei este în această situaţie. Cetăţenii care nu diferenţiază ce e aia primărie şi ce e statul român ne reproşează că nu întreţinem asemenea terenuri”, afirmă Robu.

Edilul-şef al Timişoarei mai menţionează că este prioritară aducerea în patrimoniul municipalităţii a terenurilor care aparţin statului, după care li se vor putea face oferte şi unor proprietari privaţi.

Totuşi, pentru că primarul nu doreşte să blocheze o sumă în acest scop, astfel încât acest capitol nu va figura în bugetul local pe anul acesta. Urmează ca, după ce va fi întocmită o listă cu terenurile virane care pot fi cumpărate, suma necesară să fie asigurată la rectificarea bugetară.

Foto arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Primăria Timişoara va cumpăra terenuri pe care le va transforma în parcuri

  1. MINCIUNA„„`NICI CARE SANT „NU LE AMENAJEAZA„`VEZI FOASTA BALTA CARE AU ACOPERITO PT A FACE PARC„`DINTRE STR LACULUI SI PAUL CONSTANTINESCU„`TERENUL ESTE AL PRIMARIEI„`ASA CA TEREN PE GRATIS „„

Lasă un răspuns