Sorin Cazacu ține steagul sus pentru România! Timișoreanul a devenit campion european

Titratul sportiv timișorean Sorin Cazacu a urcat din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, de această dată la Campionatul European de Powerlifting rezervat categoriei de vârstă masters, devenind, așadar, campion continental!

În vârstă de 48 de ani, omul bun la toate de la clubul Caza Powerlifting, pe care însă din cauza finanțării precare nu îl mai poate reprezenta ca sportiv în întrecerile inter-cluburi, concurând la CS Universitatea Alba Iulia, unde a găsit mai multă înțelegere și sprijinul necesar, și-a reprezentat cu mândrie țara în competiția desfășurată recent la Plzen (Cehia).

Pe lângă aurul menționat a bifat alte două medalii, ambele de argint, pentru delegația României.

Cazacu a fost cel mai bun la genuflexiuni, cu o performanță de 320 de kilograme, al doilea la împins din culcat, cu 220 de kilograme, și tot al doilea la total, unde a izbutit 770 de kilograme.

La proba de îndreptări s-a clasat pe locul al șaselea, cu 230 de kilograme.

Reprezentativa țării noastre s-a prezentat cu cinci sportivi, reușind să se întoarcă acasă cu 12 medalii (una de aur, zece de argint și una bronz).

De la CS Caza Powerlifting Timișoara a fost prezent Cristian Ungureanu, al patrulea la îndreptări, al cincilea la împins din culcat, al șaselea la genuflexiuni și la total.

Delegația României a fost condusă de președintele federației de resort, Ovidiu Pănăzan.

Sorin Cazacu este vicepreședintele acestui for ce își are sediul la Alba Iulia.

Sportivul timișorean s-a evidențiat recent și într-o puternică întrecere a halterofililor.

Reprezentând AMEFA Arad, el a încheiat pe locul al doilea la Cupa României de seniori, desfășurată la Bascov.

A ridicat 262 de kilograme, fiind depășit la total doar de stelistul Andrei Roman (275 de kilograme).

CITEȘTE ȘI: Cristina Sucilă va juca sub comanda lui Mirel Albon la Politehnica Timişoara

Revenind la powerlifting, să spunem că Sorin Cazacu se ocupă, în calitate de vicepreședinte al federației de profil, alături de președintele Ovidiu Pănăzan, de Florin Lupaș și de membrii Biroului Federal, de organizarea Campionatului Mondial pentru juniori și masters, concurs ce va avea loc în perioada 22-28 august la Oradea, cu peste 200 de sportivi deja înscriși, condiţiile oferite pentru această competiţie fiind apreciate recent de preşedintele forului internațional, Gaston Parage.

„Concluzia preşedintelui Gaston Parage a fost una foarte optimistă, fiind mulţumit de ce am pregătit. Chiar dacă suntem la prima organizare de campionat mondial a spus că are încredere că vom face o ediţie foarte bună. A verificat locaţia competiţiei, Casa Tineretului din Oradea, Hotelul Continental, care va fi hotelul oficial, şi în general a apreciat oraşul, de care a fost extrem de încântat. A şi pus pe Facebook sute de poze. A fost plăcut surprins de oraş,” a declarat pentru Agerpres președinte Federației Române de Powerlifting, Ovidiu Pănăzan.

Categoriile de vârstă sunt juniori mici (14-18 ani), juniori mari (19-23 de ani), masters 1 (40-49 de ani), masters 2 (50-59 de ani), masters 3 (60-69 de ani) și masters 4 (fără limită de vârstă).

România va fi reprezentată de 14 sportivi la juniori şi de alți șapte la masters (masculin şi feminin), pe lista participanților fiind incluși și timișorenii Alexandra Cazacu, Beatrice Teighiu, Marius Tutunaru (juniori, toți de la CS Caza Powerlifting) și Sorin Cazacu (Universitatea Alba Iulia).

Până la acel eveniment important pentru întreaga suflare sportivă din țara noastră, Alexandra Cazacu, Marius Tutunaru și Bogdan Pop, reprezentând CS Caza Powerlifting Timișoara, vor participa, începând cu data de 1 august, la Campionatul European de juniori și seniori, ce va avea loc tot la Plzen (Cehia).

Sursa foto: European Powerlifting Federation


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns