Lovitură pentru șoferii români care au mașini mai vechi de 15 ani. Anunțul a fost făcut oficial

Se numără maşinile, în vestul ţării

Lovitură pentru șoferii români care au mașini mai vechi de 15 ani. O nouă măsură ar urmă să intre în vigoare până la finalul acestui an. Anunțul a fost făcut de Ministrul Mediului, conform observatornews.ro.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, se gândește la un scenariu în care românii cu mașini mai vechi de 15 ani să plătească o taxa. Nu vorbim despre o taxă care ar urmă să fie percepută de Ministerul Mediului, ci despre o taxă la nivel local.

Asta înseamnă că românii care au o astfel de mașină vor plăti mai mult la taxe și impozite. Ministrul Mediului mai spune că își dorește să descurajeze românii care au o astfel de mașină și să-i încurajeze prin oferirea de sprijin să schimbe mașina mai veche de 15 ani. Cu atât mai mult cu cât această decizie este cerută imperativ și la nivelul Comisieu Europene care ne recomandă să reducem vârsta parcului auto.

Ministrul a subliniat că este posibil ca până la finele anului să fie luate măsuri în ceea ce priveşte maşinile mai vechi de 15 ani.

Pe de altă parte, acesta a subliniat că în cazul programului Rabla este „o avalanşă” de cereri pentru maşinile electrice, fiind rezervate de la finele lunii aprilie mai multe decât în tot anul 2020. „Singura problemă este criza din industria auto care a blocat producţia şi pentru maşinile noi se aşteaptă şi luni de zile pentru livrare”, a punctat Tanczos Barna.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Lovitură pentru șoferii români care au mașini mai vechi de 15 ani. Anunțul a fost făcut oficial

 1. Cretinii aia care ne guverneaza, imbogatiti prin metode discutabile, sa ofere posibilitatea (noua sarakilor) sa cumparam masini noi prin credite cu dobanda subventionata cu un procent putin peste ROBOR si fara programme limitate si preferentiale dpdv al fondurilor precum RABLA. Cat e salariul minim in RO? Undeva la 2000 brut cu 45% taxe? 

 2. Cine sunt cei cu mașini mai vechi? Cei cu venituri mici!!!! Deci să îi sărăcim și mai mult pe proștii de români!!!!!! Treziti-va până nu e prea târziu!!!!

 3. Doamne prosti ma i pot fii ! Cine nu si ar lua masina noua ?DAR cu ce ? Ungurul asta sa ia de la ce zice CE doar ce i bun ! DE CE DOAR IN ROMANIA TRAFICUL GREU NU ESTE OPRIT SAMBATA SI DUMINECA ! ? DAR CU RABLELE DE AVIOANE VECHI CUMPARATE PE BANII NOSTRI CE SE DESTRAMA IN ZBOR CE FACE TI ? CE L MA I PROST GUVERN CU MINISTRII DE KAKA O ! RUSINE SA VA FIE ! POATE ROMANII SE TREZESC SI VOR IESI IN STRADA !PREVAD ZIUA CAND VETI FUGI CA POTARNICILE DIN GUVERN SI POATE DIN ROMANIA PE CARE O DISTRUGE TI PAS CU PAS !

 4. La asta se pricep: taxe și impozite. Ce să fac cu mașina electrică cu 250 km autonomie ? Vara îți trebuie AC și iarna căldură… Mulți bătrâni și oameni de la sat mai au o mică afacere… Cu ce să aducă legumele la oraș, la piața ? Cu troscoleta electrica ? Ăștia sunt fumați rău de tot… In câte zile ajung la mare cu o caricatură electrică ? Mai sunt bagaje, copii, etc… Trebuiesc lichidați giganții care poluează. Ajutați la achiziționarea de panouri solare. In alte state au panouri solare și pe grajduri… La noi nu. Doar hârțoage și birocrație. Pentru ce să plătesc taxă? 
   

 5. Dacă îmi da statul bani, îmi cumpăr in fiecare an mașina noua! Dar pana atunci rămân cu ce am și nici bani nu le dau! Când o sa îmi dea statul ceva, atunci o sa plătesc și eu taxe.

 6. Nu va saturati sa tot impovarati cetatenii acestei tari cu taxe si impozite .Autostrazi nu avem,soselele sunt pline de gropi .Masinile peste 15 ani sunt ideale pentru infrastructura de drumuri din Romania.Sper sa va reveniti repede din acest delir al taxelor suplimentare.Ajunge valul 4 al Covid Delta  pe care-l promovati ca mari specialisti epidemiologi.

 7. Domnule Ministru dar cu ce bani sa isi cumpere romanii masini noi?? a-ti marit cumva salariile dandu-le aceasta posibilitate si nu stim noi??nu va este rusine??dupa nume numai roman nu esti tu…faci legea in tara noastra..nu a-ti fost in stare sa cresteti o alocatie,dar vreti sa isi romanii masini noi.Rusine! cel mai prost GUVERN din Istoria Romaniei!
   

Lasă un răspuns