Şomajul timişean încă scade, spre disperarea angajatorilor

La 0,74 la sută a coborât rata şomajului în Timiş, cu toate că aici şi-au încetat activitatea, în ultimele luni, două companii care aveau, la nivelul judeţului, circa o mie de angajaţi.

CITEȘTE ȘI: O femeie în vârstă de 59 de ani a murit în urma perversiunilor sexuale puse în practică de partenerul ei

Cea mai mare parte a disponibilizaţilor şi-au găsit, însă, foarte rapid angajamente, pe o piaţă a muncii unde angajatorii sunt dispuşi să ofere salarii bune şi foarte mulţi dintre ei au renunţat de multă vreme să pretindă recrutări de personal calificat.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la traficanții de droguri din Timișoara și Reșița!

Cu circa 3,5 milioane de persoane apte de muncă aflate în străinătate, unde joburile sunt mult mai bine plătite, România se confruntă cu o adevărată criză de lucrători, şomajul scăzând, la sfârşitul lunii martie, la 3,19 la sută, procent cu 0,12 la sută mai mic decât în aprilie.

În condiţiile date, bătălia pentru angajări e acerbă în judeţul Timiş, în această perioadă, raportarea oficială referindu-se la circa 1.500 de locuri de muncă vacante, în această săptămână.

CITEȘTE ȘI: Medic de gardă, bătut de un pacient nervos că nu a fost consultat (Video)

Potrivit situaţiei centralizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş, 276 de angajatori din judeţ sunt în căutare de personal. Este vorba despre un total de aproape 1.400 de posturi vacante în judeţul Timiş.

Domeniile cu deficit major de angajaţi continuă să fie construcţiile, instalaţiile, transporturile, agricultura, alimentaţia publică, tehnologia informaţiei, industria uşoară şi comerţul cu amănuntul.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns