Soluţii pentru Liceul de Artă „Ion Vidu”

dezbatere 1

Organizația de tineret a Pro România Timiș a organizat sâmbătă după-amiază o dezbatere publică pe teme culturale, fiind discutate subiecte importante, precum situația Liceului de Artă „Ion Vidu”, nevoia de posturi și îmbogățirea repertoriului de balet la Opera Națională Română Timișoara sau asigurarea fondurilor pentru evenimente culturale.

“O dezbatere deschisă pe un astfel de subiect este cu atât mai importantă cu cât Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2021. M-am bucurat că alături de tinerii din Pro România au venit nume cu rezonanță precum Liana Iancu, Ana Valkay sau Alin Radu, personalități ale baletului românesc și că am avut ocazia să stăm de vorbă, să aflăm care sunt problemele reale cu care se confruntă.

Când vorbim despre artă și cultură, vorbim de teme extrem de importante, care dau plus valoare unui oraș cum este Timișoara și avem obligația, ca oameni politici, să sprijinim nu doar evenimente culturale, ci sistemul cultural în ansamblul său”, a spus Adrian Pau, deputat Pro România Timiș.

Inițiatorul acestei dezbateri, președintele Organizației de tineret a Pro România Timiș, David Bota, a subliniat și el necesitatea unor astfel de discuții, dar și identificarea soluțiilor pentru o muncă mai ușoară și eficientă a celor implicați:

“Implicarea actorilor politici și administrativi pentru o bună desfășurare a actului cultural este mai mult decât necesară. Sunt probleme serioase la Liceul Ion Vidu, de exemplu, unde secția de balet nu beneficiază de o sală de antrenament corespunzătoare și, cu toate acestea, rezultatele sunt foarte bune.

Cred că trebuie să ne implicăm cu toții și să facem un efort comun pentru copiii talentați care chiar merită să se poată pregăti în condiții optime. Le mulțumesc invitaților, tinerilor din Pro România, domnului deputat Adrian Pau și coordonatorului Pro România Timiș, Nicolae Birău pentru susținere și implicare”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *