Soluție anti-panică: Alexandru Rafila vrea ca părinții să fie chemați la școală, să vadă cum se desfășoară orele

alexandru rafila 2

Noi și noi propuneri, pentru stoparea îngrijorării generate de începerea școlii în plină pandemie. Soluția pentru eliminarea îngrijorărilor legate de școală este la îndemâna autorităților, spune Alexandru Rafila. Acesta crede că părinții trebuie invitați la școală să vadă cum se va desfășura activitatea, conform Mediafax.

„Îngrijorarea este generată, în general, de necunoaștere și de incertitudine. Dacă reușim să compensăm aceste două elemente – desigur, nu putem să le compensăm doar printr-o declarație la televiziune – incertitudinea trebuie foarte clar lămurită de autorități, mai ales de autoritățile centrale, iar necunoașterea trebuie rezolvată de către autoritățile locale și de către cei care sunt responsabili cu funcționarea școlilor la nivel local, cadre didactice, conducerea școlii”, a declarat la Digi24 profesorul Alexandru Rafila.

Acesta a adăugat că ar informa părinții, i-ar invita înainte la școală, să vadă cum se va desfășura activitatea, deoarece acest lucru va da cu siguranță încredere părinților care vor înțelege că este esențial pentru copii să meargă la cursuri și să încerce să aibă o activitate școlară normală.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declara vineri că a observat îngrijorarea în privința deschiderii școlilor.

„Haideți să ne gândim că, în acest moment, vedem parcurile și locurile de joacă destul de aglomerate. Vedem și bunici acolo, vedem lipsa măștilor, vedem lipsa dezinfectanților. Să nu ne temem de o reluare a școlii când avem un cadrul legal cu anumite norme. Mai degrabă să ne temem de ce se întâmplă nerespectând aceste norme, dincolo de școală”, afirma Tătaru.

 

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *