Șoferi iresponsabili blochează accesul ambulanțelor. Nu dau doi bani pe viaţa semenilor

amenda politia locala 7

Zilnic, la dispeceratul poliției locale se primesc sesizări privind mașini care blochează intrările în parcări sau în imobile. Sunt însă și șoferi care nu dau doi bani pe faptul că prin gestul lor pot pune în pericol bolnavii, blocând accesul ambulanțelor în zona spitalelor.

Pe str. Dr. I. Mureșan, zilele trecute, în fața Spitalului Județean Timișoara mai multe autoturisme erau parcate neregulamentar fiind îngreunată circulația ambulanțelor. Oamenii legii au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale. De altfel, în zona respectivă au fost aplicate sute de sancțiuni deoarece frecvent unii conducători auto parchează neregulamentar și pun probleme reprezentanților unității medicale în măsurile pe care le iau pentru tratarea pacienților.

Și circulația mijloacelor de transport în comun este blocată din cauza unor șoferi fără bun-simț. Un asemenea caz s-a întâlnit pe str. Gh. Doja, în apropiere de str. Brașov, unde un autoturism a blocat calea tramvaiului. Polițiștii locali l-au depistat pe conducătorul auto care a fost sancționat cu 580 lei și trei puncte penalizare.

”Un aspect frecvent întâlnit este cel al conducătorilor auto care blochează garaje, intrări în parcări sau imobile, și pe această linie fiind înregistrate zeci sesizări de la începutul acestui an de la cetățeni care s-au finalizat cu sancțiuni contravenționale între 580 și 725 de lei amendă și trei puncte penalizare. De altfel, în ultima lună zilnic au fost semnalate astfel de cazuri la Dispeceratul Poliției Locale Timișoara, fiind luate măsurile legale”, au transmis reprezentanții instituției.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Șoferi iresponsabili blochează accesul ambulanțelor. Nu dau doi bani pe viaţa semenilor

  1. Actiunile de control si sanctionare la nivelul maxim (de ce intre 580 si 725 pentru aceeasi fapta?) ar trebui sa fie permanente-patrule ‘non-stop’ ale politiei care sa amendeze toate incalcarile de lege! aplicate continuu si perseverent- un numar buni de ani-pana cand toti se vor civiliza (vezi cazul tarilor la vest de romanika unde astfel de situatii se intalnesc din an in paste!
    Imi amintesc spusele bunicului meu -traitor sub Imperiul Habsburgic, Dzeu sa-l odihneasca- cum s-a obtinut civilizatia in Ardeal cu „jindarii (alias jandarmii de azi) care „bateau rau”!

    La un popor inca in mare parte primitiv si fara percepte civice nu cred ca respectul pentru LEGE se poate obtine pe cale ‘democratica’, adica cu vorba buna!
    Nu optez pentru”bataie’ ci pentru sanctiuni pecuniare drastice! Evident nu poate functiona scuza „amenzi prea mari” pentru ca respectarea legii este GRATIS! Cine nu o face, PLATESTE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *